Re: Arabam benden alındı?
Arabası olan birisi olarak şunu bilmen gerekir: Ruhsat sana aitse araba da senindir.Hatta o şahıs araba için para ödemiş olsa da ödedim demekle arabaya hukuken sahip olamaz.İspat külfeti ona aittir.İspat da polisle konuşarak ben para ödedim diyerek olmaz.Araba için ödediğini belgeli-makbuzlu mahkemede ispat ederse trafik tescil memurluğuna yazı gönderilir ,sicile işlenir ve araba onun olur! Arabana el konulduğuna dair şikayet dilekçeni savcılığa ver,bu durumları polise haber versen de olur,şikayet ve ihbarlar dava niteliğinde değildir,kolluk kuvvetine yani Emniyete de yapılır.Emniyet Savcılığa bildirerek gerekeni yapar.
1--olay okadar karışık değil ruhsat sizin üzerinizeyse ve arabanın üzerinde hacizle ilgili satılamaz ibaresi yoksa arabanızı rahatlıkla alabilirsiniz.saygılar
Merhaba ben İzmirden Sezen,
25/09/2008 de trafik sinyali yol hakkını bana verdiğinde hareket etmek üzereyken arkamdaki sürücü aracıyla aracıma çarptı. Ben araçtan indim kendiside indi önemli birşey var mı diye sordu. Benim arka plaka üstü içeri girmiş vaziyette kendisinin aracında ise pek hasar yoktu. Bana döndü önemli bir şey yok dedi. Ben trafiği arayacak iken arabasına gitti ve kaçtı. O arada plakayı aldım ve trafiğe gitttim. Plakayı memura verdim vatandaşın yaptığını anlattım. Kaza yerinden o sinirle hareket ettiğim için trafikteki polisler ordan aramanız gerekiyordu dediler. Ben ağlayınca plakadan vatandaşa ulaştılar. Aracıma çarpan kişinin telefonda dediği ise; Ben izmir dışındayım döndüğümde hallederim.
Poliste bu duruma şahit oldu ama ben kaza yerinden hareket ettiğim için onların yapacağı bir şey yokmuş. Çarpan vatandaş 1 aya dönerim dedi ama bana inandırıcı gelmedi. Trafik hiç bir şekilde tutanak tutulmadığı için o aracı bağlama yetkisi yokmuş. Şimdi bu durumda ne yapmam lazım? yardımcı olursanız sevinrim.
bana yardım edecek biri yok mu?