Ödenemeyen çek ve hapis cezası
Merhaba Ben Pratisyen Hekimim.öncelikle Böyle Bir Siteniz Oldugu Için Tebrik Ederim.galiba Insan Başina Birtakim Sikintilar Gelince Araştirma çabasina Giriyor.eger Bana Yardimci Olabilirseniz Gerçekten çok Sevinirim.sikintim şu Ki.nişanlim Ticaretle Ugraşiyor Malesef.herkeste Olan Sikinti Onuda Fazlasiyla Etkiledi.çok Zor Durumda Kaldik.birçok çeki ödeyemedik.ve çekler Yazilmaya Başladi. şuan çok Zor Duurumdayiz.açikcasi Korkumuz Borç Yada çalişmak Degil. Hapis Cezasi.böyle Bişey Yaşamak Istemiyporuz .tabi çekleri Keşke ödeyebilseydik.çok Insani Zor Durumda Biraktik Ama Bizide çok Kişi Zor Durumda Birakti.biraz Araştirdim Ne Kadar Dogru Anladim Bilmiyorum.ilk Kez çek Davasi Olacagi Için Hapis Cezasi Almiyormuş. Ama Bu çekler Farkli Kişilerin Elinde.eger Okişiler Farkli Zamanlarda Dava Açarlarsa Bu Hapis Cezasi Almasina Neden Olurmu.yada çekin Mikrati Nin Yüksek Olmasi Hapis Cezasina Neden Olurmu?.inanin çok çaresiziz.şimddien Teşekkür Ederim.
Ödenemeyen çek ve hapis cezası
Merhaba.eger Bana Yardimci Olabilirseniz Gerçekten çok Sevinirim.sikintim şu Ki.nişanlim Ticaretle Ugraşiyor Malesef.herkeste Olan Sikinti Onuda Fazlasiyla Etkiledi.çok Zor Durumda Kaldik.birçok çeki ödeyemedik.ve çekler Yazilmaya Başladi. şuan çok Zor Duurumdayiz.açikcasi Korkumuz Borç Yada çalişmak Degil. Hapis Cezasi.böyle Bişey Yaşamak Istemiyporuz .tabi çekleri Keşke ödeyebilseydik.çok Insani Zor Durumda Biraktik Ama Bizide çok Kişi Zor Durumda Birakti.biraz Araştirdim Ne Kadar Dogru Anladim Bilmiyorum.ilk Kez çek Davasi Olacagi Için Hapis Cezasi Almiyormuş. Ama Bu çekler Farkli Kişilerin Elinde.eger Okişiler Farkli Zamanlarda Dava Açarlarsa Bu Hapis Cezasi Almasina Neden Olurmu.yada çekin Mikrati Nin Yüksek Olmasi Hapis Cezasina Neden Olurmu?.inanin çok çaresiziz.şimddien Teşekkür Ederim.
Re: Ödenemeyen çek ve hapis cezası
Öncelikle geçmiş olsun...
Ödenmeyen her çek yaprağındaki miktar kadar para cezası veriliyor.
Ödenmezse bu miktar günlüğü yüz liradan hapis cezasına çevriliyor.
Bir de icralarla karşılaşıyorsunuz..
Çeklerle ilgili ceza davaları iki sene kadar sürer arkasından temyiz süresi var.Bu zaman içinde mutlaka ödemeye bakmanız gerek..Yoksa hapis kaçınılmaz.
Alıntı:
Memak rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle geçmiş olsun...
Ödenmeyen her çek yaprağındaki miktar kadar para cezası veriliyor.
Ödenmezse bu miktar günlüğü yüz liradan hapis cezasına çevriliyor.
Bir de icralarla karşılaşıyorsunuz..
Çeklerle ilgili ceza davaları iki sene kadar sürer arkasından temyiz süresi var.Bu zaman içinde mutlaka ödemeye bakmanız gerek..Yoksa hapis kaçınılmaz.
teşekkür ederim cevabınız için.bizim istediğimizde 2 sene kadar zamanımız olması.bukadar zamanımız olurmu.alacaklının dava açmasında nasıl bi mantık var çünkü zaten borcumuzu ödeyemecekken devletede borçlanıyoruz.onlara bu para ödenmiyor degilmi.onlarla anlaşmaya çalışsak hakim bize yardım edermi.kararlar nasıl oluyor.inanın çok korkuyoruz.böyle bişey daha önce yaşamadık bi anda borç batagında kaldık.
Bu konular biraz kapsamlı...
Mutlaka bir avukatla birlikte götürmeniz gerekir..
Önünüzde ödemek için 2-3 hatta 4 yılınız var.Hapis açısından.Borcunuzu ödediniz mi devletin alacağı düşer.
İcra ise hemen uygulanabilir.
Tekrar ediyorum size kesinlikle bir avukat gerekli.
Alıntı:
Memak rumuzlu üyeden alıntı
Bu konular biraz kapsamlı...
Mutlaka bir avukatla birlikte götürmeniz gerekir..
Önünüzde ödemek için 2-3 hatta 4 yılınız var.Hapis açısından.Borcunuzu ödediniz mi devletin alacağı düşer.
İcra ise hemen uygulanabilir.
Tekrar ediyorum size kesinlikle bir avukat gerekli.
çok teşekkür ederim.avukatla görüşecegiz.ama inanın çok rahatlattınız bizi .ALLAH razı olsun.tek istediğimiz zaman çünkü hapisteyken bu borç ödenemez.biz tabiki borcumuzu son kuruşuna kadar ödicez.bizi magdur eden insanlar gibi bizde başkalarını magdur etmicez.insanın başına gelmeyince anlamıyormuş.tekrar sagolun....