Bu durumda kast olması mümkün mü ?
İnternette bir arkadaşlık sitesinde tanıştığım bir kız,bana tecavüz etti diye şikayetçi oldu. adli tıp raporunda kılık zarında bir yırtılma olmadığına dair rapor alındı ve ilk mahkeme tutuksuz yargılamak üzere serbest bıraktı. Ama ben ifademde bu kızla aramada arkadaşlık olduğunu ve flörtümüz olduğunu belirttim.. ilk hakiminde söylediği de gezmiş dolaşmışlar diye yazdırmasıydı.Mağdur olduğunu söyleyen bayanın yaşı tanıştığımız internet sitesinde 19 olarak yazıyor,ama inanmıyordum. daha sonra başka bir internet sitesinde(18 yaş sınırının olmadığı) 17 yaşında olduğunu gördüm ve ayrılmak istedim. Başımada bu olay geldi zaten. Şimdi bu kızla aramada olan yüzeysel cinsellik için ceza alır mıyım ? ama yaşı hakkında elimde delilerim mevcut. yaşının 15 olduğunu bilsem elimi bile sürmezdim.. sizce kast suçuyla bu konunun alakası var mıdır ? yardımlarınızı ve cevaplarınızı bekliyorum.. nasıl bir savunma yapmalıyım..
Re: Bu durumda kast olması mümkün mü ?
Aranizda cinsel iliski boyutuna varmayan yakinlasmalardan dolayi zaten ceza almazsiniz,cinsel iliskiye girmis olsaniz dahi kastin bilme unsurunu olusmadigi icin yine ceza almamaniz gerekir.Size acilan davayi ciddiye alip avukatinizla goruserek profosyonel destek almanizi siddetle tavsiye ederim.
teşekkür ederim ulaş bey.. ortada kasten olmadığı apaçık ortada.. yani bu kızın yaşı konusunda beni aldattığına dair internet üzerinde 4 sitede oluşturulmuş profili mevcut.. ve ben gerçektende yaşının 17 olduğunu düşünerek hareket ettim. peki mahkemede mağdur olduğunu söyleyen ben yaşımı söylemiştim dese de biz bu delilleri sunabilir miyiz ?
Siz internet sitesindeki deliller kaybolmadan bir an once delillerin toplanmasini talep edin ki ileride bunlari delil olarak kullanabilin.Zaten sikayetci olan kisinin yasini biliyor olsaniz dahi anlattiginiz anladigim kadariyla ortada cinsel iliski yok,Ceza Kanunu 17 yasinda bir birey ile cinsel iliskiye varmayan davranislari cezalandirmadigi icin ortada bir suc yok.
deliller şu an elimizde mevcut.. ama biz kendimiz kayıt altına aldık ve profillerini kapatsa bile mahkeme kararıyla isteriz galiba. yaşı konusunda beni kandırdığını söylemekten başka çarem yok gibi,ama bunu mahkeme kabul eecek mi bizi tek düşündüren bu
Tekrar belirtmem gerekiyor herhalde,aranizda cinsel birlesme olmadiysa zaten ortada bir suc yok.Sayet cinsel birlesme var ise kastiniz olmadigi seklinde savunma yapabilirsiniz,bunu desteklemek icin de internet sitesindeki profili gosterebilirsiniz,sikayetcinin fiziki gorunumu de bunu destekleyici nitelikte ise ceza almayacaginizi dusunuyorum.Mutlaka bir avukatin yardimindan yararlanin..
Saygilarila.
teşekkür ederim ulaş bey.. mağdurun fiziksel görüntüsü için ne derler bilemiyorum ama farklı forum sitelerinde erkekler hakkında yaptığı yorum, yada akıl olgunluğunu mahkeme dikkate alır diye düşünüyorum. birde şu var, üye olduğu sitelerde tek görüştüğü kişi ben olamam. cvbınız ve ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.. ama sanırım buna benzer bi davadan örnek verecek biri yok gibi..
tabi bu arada kızın kimliğindeki yaşı 15 yaşını tamamlamış olarak görünüyor, ve adli tıp kemik yaşı 16 dedi.. ama tabi bizim deliller ne derece işe yarar, yada ortada kast war mı yok mu mahkeme ne der bilemiyoruz..yaşının bu olduğunu bilsem selam bile vermezdim.işin diğer bi kısmıda ilk görüşmelerimizde bana uzak olan bi semtte oturması, ama son 2 aydır da iki sokak arkama taşınmış olması..komplo diyorum sanki,bütün mesele bu
konuyla ilgili yardım edecek hukuksever arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.. lütfen!!!