Devlet Memurlarinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarina Ilişkin Yönetmelik

DEVLET MEMURLARININ YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMALARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK'te 6. madde.
Bölgelerdeki zorunlu Çalışma Süreleri
Madde 6 – (Mülga : 17/7/1999 - 1999/13143 K.)
buradan bölgelerdeki zorunlu çalışma sürelerinin artık yönetmelikte olmadığı anlaşılmaz mı?
ben karayolları genel müdürlüğüne bağlı bir bölgede mühendis olarak çalışıyorum, tayin isteyen arkadaşlara 4 yıl çalışma zorunluluğunuz var denilmiş, bizim kurumun kendine ait tayin yönetmeliği yok, yukarıdaki yönetmeliğe tabii oluyoruz değil mi?

Re: Devlet Memurlarinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarina Ilişkin Yönetmelik

Bağlı olduğunuz Ulaştırma Bakanlığının böyle bir yönetmeliği yoksa,evet.
İyi günler...

Re: Devlet Memurlarinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarina Ilişkin Yönetmelik

Sorunu bir yönetmeliğin bir maddesine bakarak çözemezsiniz. Bu hatalı bir yorum olur. Zaten belirtiğiniz yönetmeliğin 6.maddesi mülga olmuş ise de, aynı yönetmeliğin "HİZMET BÖLGELERİ VE BÖLGELERDEKİ ZORUNLU ÇALIŞMA SÜRELERİ2 başlıklı 5.maddesinde " Türkiye'nin ekonomik, sosyal, kültürel ve ulaşım şartları yönünden benzerlik ve yakınlık gösteren illeri gruplandırılarak, gelişmişlik sırasına göre (6) hizmet bölgesine ayrılmıştır. Bu hizmet bölgelerine giren il merkezleri ekli (1) sayılı cetvelde gösterilmiştir. İlçelerin gelişmişlik sırasına göre tesbiti ve bölgelere dağılımı, hizmetlerin gereklerine ve özelliklerine göre kurumlarca yapılır. Devlet Personel Dairesi Kalkınma Planı Dönemlerinde, bu hizmet bölgelerini ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmeleri gözönünde bulundurarak ve Devlet Planlama Teşkilatının da görüşünü alarak, yeniden düzenleyebilir.
    (Ek fıkra: 17/07/1999 - Yönetmelik: 99/13143 - 1. md.) Ancak, kamu kurum ve kuruluşları altıyı geçmemek ve en az üç bölge olmak üzere, hizmet özelliklerine göre bu hizmet bölgelerinden farklı hizmet bölgeleri de belirleyebilirler.
    (Ek fıkra: 17/07/1999 - Yönetmelik: 99/13143 - 1. md.) Zorunlu yer değiştirmeye tabi personel ve en az iki yıl olmak üzere hizmet bölgelerindeki zorunlu çalışma süreleri, bölgelerin özellikleri, teşkilat yapısı, hizmetin ülkenin her yerine etkin olarak götürülebilmesi ve diğer hizmet gerekleri göz önünde bulundurulmak suretiyle kamu kurum ve kuruluşlarınca tespit edilir." hükmü yer almaktadır. 
     Yani düşündüğünüz gibi 6.madde kalktı ise zorun çalışma süresi diye bir şey klmadı diye konuya yaklaşmak, hukuki bir tespit ve yorum olmaz. Zira hukuk bir bütündür.

DEVLET MEMURLARININ YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMALARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK'te 6. madde.
Bölgelerdeki zorunlu Çalışma Süreleri
Madde 6 – (Mülga : 17/7/1999 - 1999/13143 K.)
bu madde gecerlliligini yitirmediyse, sivasta kac yıl calısmam gerekir, ogrenebilir miyim?

Yukarıda da yazılı olduğu gibi, Yönetmelikte "Zorunlu yer değiştirmeye tabi personel ve en az iki yıl olmak üzere hizmet bölgelerindeki zorunlu çalışma süreleri, bölgelerin özellikleri, teşkilat yapısı, hizmetin ülkenin her yerine etkin olarak götürülebilmesi ve diğer hizmet gerekleri göz önünde bulundurulmak suretiyle kamu kurum ve kuruluşlarınca tespit edilir." hükmü yer almaktadır.
Dolayısı ile bu hususu kurumunuza gidip soracaksınız.

ben karayolları genel müdürlüğünde çalışıyorum, kurumun yer değiştirme yönetmeliğini bulamadım fakat duyduğum kadarıyla 4 yıl çalışma istiyorlar sivasta, en az 2 yıl çalışmış olmak mı lazımdır, aşim bağkurlu bu arada, onun yanına tayin istiyorum fakat red cevabından korkuyorum, ne yapmalıyım, yardımlarınız için teşekkürler...