-
Hakem Hastane
Merhabalar, Ben devlet hastanesinde görev yapmakta olan memurum. Yıllık iznimi kullanmakta iken, iznimim bitmesine 6 gün kala rahatsızlandım. İznimi geçirmekte olduğum yerdeki devlet hastanesine başvurdum. Dahiliye uzmanı tetkikler sonucunda 20 gün istirahat raporu verdi. Raporum sağlık iznine çevrildi. Sağlık iznimi de kullanıp görevime başladım. Çalıştığım kurum raporumu, usule ve fenne uygun olup olmadığının anlaşılması için, hakem hastane olan Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine resmi yazı ile göndermiş.
1-Hakem Hastaneye raporların gönderilmesindeki usul nedir?
2-Memur bizzat kendisi hakem hastaneye gönderilebilir mi?
3-Raporu incelenmesi için hakem hastaneye kurum mu yoksa İl Sağlık Müdürlükleri mi gönderir?
Teşekkür ederim.
-
Re: Hakem Hastane
1- Raporla ilgili olarak idari usul veya fenne uygunluk bakımından bir tereddüt oluştuğunda ilgili kurum hakem hastaneden görüş sorabilir.
Olayınızda idari usul açısından bir aykırılık yok gibi... Fene uygunluk bakımından, sizin rahatsızlığınıza konulan tanı (teşhis) ile öngörülen istirahat süresi uyumlu olması gerekir. Mesela. grip iseniz, ortalama iyileşme süresi 1 haftadır. Grip teşhisiyle 20 gün istirahat verilmişse, bu durum fenne (tıp bilimine) aykırı kabul edilir.
2- Memur bizzat hastaneye gönderilmez.
3- Her iki şekilde de olabilir.
-
Peptik Ülser Aktivasyonu ve Anksiyete Bozukluğu tanısı ile 20 gün rapor verildi. Birde İlçe Kaymakamının reçetemi görme yetkisi verilen raporu inceleme yetkisi varmıdır? Yoksa bu keyfi bir uygulama mıdır?
-
Kaymakam, İlçedeki tüm memurların amiridir. Raporunuzu inceleyebilir/inceletebilir.
Belirttiğiniz tanı ile 20 gün istirahat verilmesinin uyumlu olup olmadığına hakem hastane karar verir.
Böyle durumlarda çoğunlukla raporun fenne (tıp bilimine) uygun olduğu sonucu çıkar.