2000 yılının 7. ayında alınan araç kredisine kefil oldum. 9 ay kadar düzenli ödendikten sonra ödemeler aksamış ve temerrüde düşülmüş. Kefil olduğum kişi olanlardan beni haberdar etmedi ve tebligat elime geç ulaştığı için hakkımda başlayan icra takibinede zamanı geçtiği için itiraz edemedim. Banka avukatları evime gelmişler ama kapıyı açıp içeri girmemişler.Bu arada arkadaşımda temerrüt faizine itiraz etmiş.Daha sonra banka TMSF'ye devroldu.Araç trafikte aranmaya başlamış ancak arkadaşım bu faizi ödemeyeceğini belirterek aracıda saklamış.Yeni avukat maaşıma haciz kararı aldırmış ancak üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen iş yerime gelip uygulamaya koymadı.Ben o zaman sözlü olarak buna itiraz etmiştim. Avukat bana, ne yapalım ne arabayı ne de asıl borçluyu bulamıyoruz demişti.Ben 1 yıl kadar önce arkadaşıma ulştığımda bu problemi hallettim demişti. Fakat bugün internetten aracı sorguladığımda üzerindeki rehinin kaldırılmadığını gördüm. Fakat bana ne bir tebligat gelitor ne de maaşıma haciz. Asıl borçluya ulaşamıyorum.Tamamen iyi niyet ve bilgisizliğimin kurbanı oldum. Acaba yeni tüketici yasasında beni bu durumdan kurtaracak bir husus var mı? Neler yapabilirim ?Teşekkür ederim.
taşındı