Hırsızlıkta Mekanın Sorumlulu
Saygıdeğer hukukçu arkadaşlar anlatacağım olaya geçerlibir cevapbulamadım sonuç alamayacığımı düşünerek davayıtakipetmedim.Buolay hepimizin başınagelebilir. OLAY türkiyenin çokbüyük marketlerinden birinde meydana geldi. Kısaca anlatmamgerekirse eşimle marketin restorant bölumünde yemekyemek için yarıkapalı birmekanda içeride kasanında tam karşısında 4 kişilikbir masaya oturduk eşimin çantasında işimdolayısıyla Bankadan çekmişolduğum kıredi ve bütün paramızda olduğundan dikkatiolmamıza rağmen bir anda çantanın olmadığını farkettik. (Sonradan ilgimiçeken garsonların yanımızdaki sandalyeye de servis açmaları ve bir başkasının gelip burada oturanvarmı deyip servisi toplaması bu kabus gibi 5,6 defa tekrarlandı 2.ncidensonra acemiler diye gülüp geçtik.) Hemen enyakınımdaki garsona seslendim ilgilenmedi yönetici olduğunu anladığım adamda arkasını döndü gitti hemenkasadaki şahısında sanki ben yokmuşumgibi davranmasıkarşısında telefonla güvenliği sizmi bizmi çağırıyoruzdedim siz dedi. Hemen Enyakın çıkış kapısındaki güvenliğe söyledim Merkezi tarif etti mrkezde hemen mekanın arkasındaymış geridönerken Çantayı güvenliğin arkasındaki saksının altında gördüm Fermuarları kapalıydı ama paralar ve cüzdan boşaltılmıştı çantayı görüp başında bekleyen şahsın çağırdığı güvenlikle merkezlerinegittik müdürlerine hemen kameralara bakmasını hırsızın içerde olduğunu söylememe rağmen hiçbirişlem yapmadı tutanaktutmadı görüntünün net olmadığı teknikolarak bakılamıyacağını söyledi . Buişlerden Anladığımı mesleğim olduğunu söyleyince siviller bakamaz yakalasakta hiçbirşey yapamıyacağını aynı yerde o gün 100. çanta olduğunu söylediler boşuna karakolada gitmememi söylediler... Benyinede karakola gittim karakol amiri çok ilgilendi ama savcılığa dilekçe verirsek daha iyi olacağını saat 6 ve pazar olduğu için ertesigün dilekçevermemizi söylediler dediklerini yaptım ama savcılıktan gelip dilekçeyle birlikte ifade almaya gittiğimizde sadece mekan sahibini sorgulamaya kalktılar oda direndi sonra geleceğini söyledi karakola memuru bırakmaya gittiğimizde tavırlar değişmiştiemniyetmüdürü gelmişti neden direk savcılığa gittiğimize bozukbirşekilde sordu amiri korumak için geldiğimizisöylemedik amir kameraların inceleyemeceğini elindenbirşey gelmeyeceğini (savcılık delillerin toplanmasını istemişti) Hiçbir sonuç çıkmayacağını söylediler OLAY OLALI 1,5 Ay Oluyor daha dosyanumarasını bile alamadım adresime mahkeme kağıdıda gelmedi... Biraz uzunoldu Ama okadar ilginç detaylar varki Mesela Kameralar çalışmıyormuş budurumda suçlukim? yaptırımı ne Yanıtlarsanız sevinirim...
KAAN
Cevap: Hırsızlıkta Mekanın Sorumlulu
Bahsettiğiniz para ne kadar bilmiyorum ancak insanlar toplu parayı taşımaktan bu kadar çekinirken ve önünü arkasını kolaçan ede ede hemen ya evlerine yada ödeyeceği yere gidip yatırırken siz bütün paranızı ve çektiğiniz kredileri kalabalık bir kafe de aynı masada bile olsa bir sandelyeye koyarak büyük bir risk almışsınız ve malesef başınıza bu üzücü olay gelmiş.Şimdi girişeceğiniz hukuk mücadelesi de sandelyede bıraktığınız bütün paranız ve bankadan çektiğiniz krediler kadar riskli olmasada belli riskler taşıyor.Davayı kaybederseniz madden ve manen gene kayıplara uğrıyacaksınız.Anladığım kadarıyla oranın çalışanlarının da işin içinde olduğunu ima etmişsiniz, bunu iddia eder ve kanıtlayamazsanız karşı tarafa, ödedyeceğiniz mahkeme masrafları haricinde tazminatta ödeyebilirsiniz.Profesyonel bir yardım almanızda ve o kamere kayıtlarına bir şekilde ulaşmanızda fayda vardır.Geçmiş olsun.