Feragat Dilekçesi Hakkında
Daha önce benim şikayetçi olduğum şahıstan şikayetimi aldıktan sonra şahıs bu sefer kendisi benden şikayetçi oldu ve ve buna istinaden 30.10.2008 tarihinde mahkemem var. Fakat kendisi de daha sonra şikayetinden vazgeçti ve ilgili mahkemenin kalemine feragat dilekçesi verdi. Şöyle bir sıkıntım var ben polis memuruyum. Önümüzdeki eylül ayında komiserlik sınavları var. Sınav şartlarından biride "hakkında memuriyetten ve devlet memurluğundan çıkartılacak bir soruşturmanın olmaması gerekir"maddesi. Hakkımdaki dava konusu memuriyet nüfusunu kötüye kullanmak ve hakaret. Bu hakkımda açılmış dava ne kadar etki eder komiserlik sınavlarına girmeme. Şikayetçi şikayetinden vazgeçti ve dilkeçeyide mahkemenin ilgili kalemine verdi. Davayı bu sınavlardan önce görülme imkanı var mı nasıl bir yol izlemeliyim. Kalemdeki memur bu dilekçenin duruşma gününde değerlendirileceğini söyledi. Acaba daha erken bir zamanda değerlendirme imakanı var mı lütfen bu konuda yardımcı olun..
Re: Feragat Dilekçesi Hakkında
Hakkınızda açılan dava resen takibi gerekli suçlardan olduğundan, feragat davanın düşmesine neden olmaz. Ayrıca cezanın üst sınırı 1 yıldan fazla olduğundan 657 sayılı yasanın 48.maddesi uyarınca memuriye engel olabilecek nitelikte suç kataogorisinden sayılır. Özetle sınav için bir engel teşkil eder. Ancak açılan bu davaya ait iddianame kurumunuza yollanmadı ise, mahkemece de karar daha sonra gönderileceğinden belkide kurumunuzun bu yargılamadan haberi yoktur. Adli makamlar 657 sayılı yasanın 131.maddesi uyarınca dava açıldığını kuruma bildimek zorunda ise de, bu bayağı bir süreç alır. Eğer size yazılı bir tebligat ta yok ise hakkınızda açılan davayı resmi olarak bilmeye bilirsiniz.