Kira artış oranı ve tahliye
Bu ay babamın üst kat kiracısının kira artışı olacaktı.Onlar %10 artış yapmak istediler ama babam %2o istiyor.Geçen yıl %10 artırdılar,seneye %20 artış yapalım dedi kendileri ama bu yıl %10dan bir kuruş fazla vermeyiz,evden de çıkmayız diye diretiyorlar.Sözleşme falan yok.Öncelikle normal kira artışı ne kadar olmalı?
Kiracının evden çıkmasını istiyoruz ama çıkmayız diyorlar.Apartmanda huzur kalmadı.Elektrik ve su faturalarını ödemiyorlar,onlar da babamın ismine geliyor.Bunun bir avantajı olabilir mi?Babam da evin tapusunu ablamın üstüne geçirmeyi düşünüyor.Ev el dğiştirince çıkmak zorundalar diye.Mahkemeye verip evin alım-satım fiyatlarını isteyeceklermiş...Bir sürü şey söylüyorlar.Böyle bir durumda neler olabilir?Evden çıkmaları için ne kadar zaman geçer?Bilgilendirirseniz çok sevinirim..
Re: Kira artış oranı ve tahliye
Merhabalar
Kira artış oranı TEFE-TÜFE ORANI kadar olabilir senelik.Yargıtay ın kabul ettiği artış oranı budur.
İkinci sorunuzun cevabı ise ;
Ödenmeyen elektrirk ve su faturaları için kiracınızdan almış olduğunuz depozitodan düşüm yapabilirsiniz.Ablanıza satış konusuna gelince de : evi alan yeni malik evi aldığı tarihten itibaren 1 ay içinde evi satın aldım ben oturacağım 6 ay içinde evi boşaltın diye ihtar çekecek.Eğer 6 ay içinde çıkmazsa direk tahliye sebebidir.
Elektrik ve su için diğer bir yöntem : babanız gitsin kendi adına olan su ve elektrik sayaçlarını kapattırsın.Anca bunu yapmadan önce durumu bir ihtarname ile kiracıya bildirsin.Daha ayrıntılı bilgi için bana ismimden ulaşabilirsiniz.
Saygılarımla
Re: Kira artış oranı ve tahliye
Yanlış anlamadıysam ablam evde oturmak kaydıyla kiracıyı çıkarabiliyor.O şehirdışında oturuyor.Ama ben aynı mahallede kirada oturuyorum.O zaman benim üstüme olursa ev onları kesin tahliye edebiliriz değil mi?
Peki o zaman mahkemeye başvurup evin alım-satıp ücretini vs..talep edebilirlermi?Çünkü bununla caydırmaya çalışıyorlar bizi.Üstelik e
vin vergisini falan araştırıp açığı varsa maliyeye şikayet edeceklerini söylüyorlar.Tabi bu konuda bir korkumuz yok.Herşey nizami.
Peki teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.Daha sonra gerekirse mailinizden ulaşırım.