-
Soyadı değişikliği
Merhaba soyadı değişimi için neler yapmam gerekiyor onu öğrenmek istiyorum. Bizim aile ve amcamların soyadı KORKAN olarak yazılmış. Fakat babamın amcaoğullarının yani kan bağı olan yakın akrabaların soyadları KARHAN ve normalde KARHAN olarak bilinir tanınırız. Fakat büyükbabamın Soyadı zamanında doğulu olduğundan şive bozukluğu nedeni ile KORKAN yazdırdığı biliniyor. Bu anlamda ne yapabiliriz herhangi bir avukat tutmamız gerekiyormu. Daha önce yaş problemimde sadece bir dilekçe ile dava açmıştık aynı olay burdada oluyormu. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler ederim.
-
Re: Soyadı değişikliği
-
Re: Soyadı değişikliği
iyi günler diliyorum.bilmiyorum ilgi alanınıza giriyor mu ama bi sorum olacak.ben soyismimi değiştirmiş bulunmaktayım.ama henüz bu değişikliği kimliğime yansıtamadım sebebi mahkemenin evrakımı henüz ilçe nüfus müdürlüğüne göndermemiş olmaları.çevrwemde değiştirmiş olanlar sordum onlar mahkeme sana bi dosya verecek onu valiliğe götürmen gerekiyo dediler fakat ben mahkemeden ne böyle bir dosya aldım ne de onlar verdiler.oradaki katip bana dediki kararı posta yoluyla yolluyoruz eline ulaştıktan 25 gün sonra git kimliğini değiştirirsin dedi.aradan 2 ay geçmesine karşın hala bi değişiklik yok.bu durumda ne yapmam gerekir.saygılarımla