Miras için kardeş kardeşi tanımıyor
bana yardımcı olacak birini bekliyiorum!!!
annemi 7 sene önce kaybettim. Babamla yaşamaya başladım. 40 öncede babam vefat etti. Biz 5 kardeşiz.Ben en küçükleriyim hepsi evli ben bekarım. En büyük abim ilk günden beri evi satmak istiyor. Şimdi dahada beter herkesi rahatsız ediyor. Hiçbirimiz satılmasını istemiyoruz. Ama onun şerrinden korkuyoruz. Acaba 5 hissedarın 1 tanesi isterse ev satılır mı? Eğer satılırsa ben sokakta kalacağım.. Ne olur yardım edin...
Teşekkürler...
Cevap: Miras için kardeş kardeşi tanımıyor...
Alıntı:
Av.Bülent Ahmetoğlu rumuzlu üyeden alıntı
Paydaşlardan biri ortaklığın giderilmesini isteyebilir.
Yani buda kaç hisse olursa olsun hissedarlardan birisi ayrılmak istese mal satılır mı ?
Birde satmak isteyen hissedar diğer hissedarlara payını satmak istemiyorsa dava açarak değer tespiti ile diğer hissedarlar satan hissedarın payını alabilirmi?
zamanınızı ayırıp cevapladıgınız için teşşekkür ederim.
Alıntı:
ahmet54 rumuzlu üyeden alıntı
Yani buda kaç hisse olursa olsun hissedarlardan birisi ayrılmak istese mal satılır mı ?
Birde satmak isteyen hissedar diğer hissedarlara payını satmak istemiyorsa dava açarak değer tespiti ile diğer hissedarlar satan hissedarın payını alabilirmi?
zamanınızı ayırıp cevapladıgınız için teşşekkür ederim.
Hissedarlardan herhangi biri , ortaklığın giderilmesi davası açarak satışın gerçekleşmesini sağlayabilir.
Tarafların dava yoluna gitmeden önce anlaşamaması durumunda , açılacak bu davada hissedarlardan biri veya birkaçı yada hissedar olmayan herhangi biri, kısaca açık arttırmaya katılıp en yüksek ücreti veren kişi satın alır.
Satın alan KDV sini öder, satıştan elde edilen gelirden dava giderleri düşüldükten sonra kalan, hisseleri oranında hak sahiplerine paylaştırılır.
Alıntı:
ahmet54 rumuzlu üyeden alıntı
kaç hisse olursa olsun hissedarlardan birisi ayrılmak istese mal satılır mı ?
Sorunuzun bu kısmını çok net cevaplayayım:
Evet, dediğiniz gibi. Milyarda dokuzyüzdoksandokuzbindokuzyüzdoksandokuz hissesi olan satılmasın dese, milyarda bir hissesi olan satılsın dese, satılır.
Miras malında iştirak halinde mülkiyet vardır. Bu mülkiyet devam ettikçe bir malın satımı ancak tüm hissedarların oybirliği ile vereceği kararla olur.