Tazminatımı almak için dava acıyorum kazanırmıyım
Yaklaşık 3 yıldır buyuk bır otelde calışmaktaydım.Çok buyuk bır kavganın ertesınde 13 temmuz gunu işletmede can guvenlıgım olmadıgını belirterek tum sosyal haklarımın tarafıma ödenmesı şartıyla istifamın kabulunu istedim.İşverenım tarafından 14 temmuz sabahı ssk dan çıkarıldım. Şimdi de tazminatımı ödemiyorlar.Gerekceleride biz sana cık demedık. Buyuk patron boyle dıyor. Bende dava acmak istiyorum kazanma sansım nedir? Bir de aldıgım maaş farklı yatan ssk pirimim asgari ücret üzerinden.Bunu ispatlıya bilirim elimde 20 ekim tarıhli mühürlü imzalı belgem var. Bana yol gosterirmisiniz?Şimdiden tesekkurler.
Re: Tazminatımı almak için dava acıyorum kazanırmıyım
İşyerinden ayrılırken, "can güvenliğinin olmadığını" fesih sebebi olarak gösterdiğinize göre bu sebebi ispat etmeniz halinde kıdem tazminatınızı alırsınız. Ancak, ben sizin yerinizde olsaydım, ssk primlerinin eksik yatırılması nedeniyle ayrılırdım ve bunun ispatı daha kolay olurdu.
Kendi isteği ile arılanlar haklı da ayrılsalar, ihbar tazminatı alamazlar.
Re: Tazminatımı almak için dava acıyorum kazanırmıyım
Benim yaşadığım kavgada yaralanan arkadaşımın biri 2,5 ay iş göremez raporu aldı.Açıcağım davada bana şahitlik yapıcak. Ayrıca belirteyim can güvenliği olmadığından dolayı bizimle birlikte toplam 21 kişi aynı gün o tesisten ayrıldı. 3 yıl çalışma bedeli hangi tazminata giriyor.Bu arada bugun öğrendim. Temmuz 14 de ssk çıkışımızı yapan patronumuz 2 gün sonra tekrar girişimizi yapmış. Amacı bizim 15 gün işe devamsızlığımızı öne sürerek işten çıkarmayı halı kılmak istemiştir. Bu durumda yine tazminat alma şansım varmıdır. 14 Temmuz işten çıkış tarihini bindiren vizite kağıdım var. Bunun herangibi faydası olurmu .Teşekkürler