Hesaba yatan paranın ticari kar olduğu kararı?
Merhaba,
3-4 aydır internetten satış yapıyordum ve para her zaman aynı şirket (gittigidiyor) tarafından hesabıma yatıyordu.
Hesabımdan en son geçen hafta para çekmiştim, hiç para kalmamıştı. Şimdiye kadar da 390 YTL yatmış olması gerekiyordu. Bankamatikten aldığım dekontta da bunları gösteriyordu. Yatan paraların toplamı 390 YTL'ydi.
Ama hesabımda 390 YTL olması gerekirken sadece 40 YTL vardı.
Adliyede çalışan bir arkadaşa (müdür) sordum ve şöyle dedi: Hakimin yanına da bir adam gelmiş ve internetten cep telefonu alıp satıyormuş daha sonra hesabından para eksilmiş, hakim de onun ticaret yaptığı düşünülüp vergi kesilmiş olabileceğini söylemiş.
Yani böyle bir şey var mı? Sürekli aynı yerden hesabıma küsürlü miktarlarda para yatınca maliye benim ticaret yaptığıma mı karar veriyor? Ama ben devlet memuruyum ticari işletmem vs. yok. Benden vergi değil, olsa olsa ceza keserler ama bunu yapmadan önce bana tebliğ etmeleri gerekmez mi? Ben ulaşılamayacak durumda değilim ama yine de ilanen tebliğ etmiş olabilirler mi muhtarlığa astırıp? Zaten önce banka hesabımı bloke ederler o zaman da banka bana haber verirdi. Hesap Ziraat Bankasında.
Teşekkürler.
Ayrıca bu sadece kişisel danışma değil, ilginç bir durum olduğundan buraya yazabileceğimi düşündüm. Konuşuruz tartışırız yeni şeyler öğreniriz hepimiz dedim.
Re: Hesaba yatan paranın ticari kar olduğu kararı?
vergi dairelerinin bu tür uygulaması yok.ilanen tebliğde öyle 3-4 ayda yapılmaz .sen bence buraya değil bankana gidip paranın nereye kesildiğini sormalısın
Re: Hesaba yatan paranın ticari kar olduğu kararı?
Şubenize başvurup hesabınızın ekstresini aldığınızda aradaki fark tutarın nereye gittiğini açıklamasıyla birlikte görme şansınız var. Hesabın bağlı olduğu şubenize başvurun ki, şüpheli bir durum görünürse hemen müdahale etme, daha detaylı bilgi ve belge alma şansınız olabilsin.