Arkadaşlar,
Türkiyede türk soylu birinin taşınmaz almasının vatandaşlığa geçmede ne tür kolaylıkları vardır? Bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
Printable View
Arkadaşlar,
Türkiyede türk soylu birinin taşınmaz almasının vatandaşlığa geçmede ne tür kolaylıkları vardır? Bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
Sorunuzun Türkiye'de Türk vatandaşı olmayan birinin, taşınmaz alması halinde vatandaşlığa geçmesinde kolaylık var mıdır şeklinde düzelterek cevap veriyorum. Yoktur. Vatandaşlığa geçmenin şartları arasında taşınmaz ile ilgili bir düzenleme yoktur.
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Yabancıların taşınmaz alması 2003 yılı çıkan yasayla yasaklanmıştı. Bir ay kadar önce bu yasa yürürlülükten kalkmış bildiğim kadarıyla. Emniyet Müdürlüğü Yabancılar şubesinden de öğrendiğim kadarıyla yabancı uyruklu birinin T.C. olması için en uygun yol taşınmak veya gayrimenkul almasıdır. Bu bilgiyi doğrulamak için sordum. Peki siz bu bilgiye nereden ulaştınız? Yani direk yoktur dediniz peki detaylarını nereden öyrenebilirim?
Türk Vatandaşlık Kanunu'ndan öğrenebilirsiniz.
https://www.hukuki.net/kanun/403.15.frameset.asp
TVK md 6 da yer alan şartlardan bir tanesi olan Türkiye' de yaşamak istediğini gösteren davranışlardan bir tanesidir gayrimenkul sahibi olmak. Sadece şartların gerçekleşmesini sağlayan yardımcı bir şart diyebiliriz. Ayrıca bir kolaylık sağlamaz.
Yusuf Aydın ŞAHİN arkadaşımız benim yapacağım açıklamayı yapmış. Ancak son kısmına katılamıyorum. Türkiye'de taşınmaz mal sahibi olmak, Türkiye'ye ticari işyerini nakletmek, Büyük miktarda sermayeyi yanında getirerek Türkiye'de yatırım yapmak Türkiyede yaşamak istemenin ve Türk Vatandaşı olmak arzusunun büyük göstergeleri sayılır. Konuyla ilgili olarak T.C. Dışişleri Bakanlığı'nın web adresinde gerekli açıklama vardır. Bu konudaki ispatlayıcı belgelerle başvurduğunuzda, önemli ölçüde değerlendirilmektedir.
Oisayev, her iki konu başlığı altındaqki sorularada T.C. Dışişleri Bakanlığı'na ait http://www.e-konsolosluk.net/Consula...?Type=7&ID=203 adresinden yanıt bulabilirsin. Sen zaten Azeri Türkü olarak kardeşimizsin, vatandaş sayılırsın ;)