Fazla Mesai - Cumartesi Çalışmaları
aynı işyerinde 5,5 yıldr çalışmaktayım. mesai saatlerimiz hafta içi 08:00 - 18:00 ve 1 saat öğlen mola veriyoruz. günlük 9 saatten haftada 45 saat çalışmış oluyorduk. ancak işveren 1 yıldır cumartesi de çok direnmemize rağmen 09:00 - 13:30 çalışma koydu. ve istemeyenin hemen işten ayrılabileceğini belirtti. bu durumda bir akıl vermenizi rica ediyorum. çalışma bakanlığına sorduk ancak şikayetlerde mutlaka isim alıyorlarmış. ancak isim veremem çalışma hayatıma bir zarar gelsin istemiyorum.
Re: Fazla Mesai - Cumartesi Çalışmaları
Durumunuz hayatın gerçekleri dediğimiz alana giriyor. Kanunlar üzerinde herşey mükemmel herşeyin bir yolu var ama anlattığınız gibi uygulaması sıkıntı yaratabiliyor.
İşin özüne dönersek, böyle bir konuda haklarınızı sonuna kadar almak istiyorsanız öncelikle cesur olacaksınız ve gözünüzü karartacaksınız. İşveren hakkında ilgili şikayetleri isminizi vererek ilgili bakanlığa yapacaksınız. Eğer işveren çalışma koşullarını hak ettiğiniz gibi değiştirmez ve sizi kötüniyetli olarak işten çıkarmaya kalkarsa o zaman yine haksız pozisyona düşen kendisi olacağından siz hakkınız ne ise alarak o işten çıkmış olacaksınız. Ama inanın her çalışan bu kadar cesaretli olabilirse bu ülkede iş koşulları baya bir değişecek.
Ama şunu da hiçbir zaman unutmamakta fayda var. Türkiye'de işveren olmanın getirdiği sıkıntıları da anlamak gerekir.
İyi Çalışmalar.
Re: Fazla Mesai - Cumartesi Çalışmaları
Murat bey ilginize ve hızlı yanıtınıza çok teşekkür ediyorum. dediğiniz gibi en iyisi cesaretli olmak.