Ar. Gör.lerin 35. madde sorunu
Ben Araştırma Görevlisiyim. 35. madde kapsamında senet imzalayarak kendi üniversitem dışında başka bir üniversitede doktora eğitimime başladım. Ders aşaması bitti, tez aşamasındayım. Ailevi nedenlerden ötürü doktora eğitimime ara vermek zorundayım. Ancak 35. madde gereğince ciddi sağlık sorunları dışında doktora eğitimimi yarım bırakırsam hem kadromla ilişiğim kesilecek hem de yüz milyarlarca lira tazminat ödemek zorumak kalacağım. Kendi üniversiteme geri dönüp çalışmaya devam etmek ve uygun bir zamanda doktora eğitimime devam etmek istiyorum. Bunun için ne yapabileceğimi bilen birileri varsa görüş ve önerilerini bana iletmesini rica ediyorum. Eğer illa ki sağlık sorunları yaşadığıma dair bir kurul raporu almam gerkiyorsa bu nasıl bir rapor olacaktır? İlgilenenlere şimdiden çok teşekkürler.
Re: Ar. Gör.lerin 35. madde sorunu
Arkadaşım malesef ben de aynı durumdayım. Doktorayı yarım bırakmak zorundayım. Bize makam zoruyla imzalattırdıkları senetlerin geçersiz olduğu ile ilgili görüşler olmakla birlikte, geçerli olduğuna dair kararlarda var. Bir çözüm bulursan bizimlede paylaş..
35 maddeyle görevlendirilen araş. gör.leri eleman ihtiyacı sebebiyle bağlı bulundukları üniversiteler geri çağırabiliyor mu? Böyleyse ilk ihtiyaçta sizi çağırmalarını sağlamak ve orada doktorayı dondurmak mümkün olur mu? Küçük bir ihtimal de olsa çözüm yolu olabilir.
Merhaba
Ben, bağlı olduğum "XX" üniversitede doktora proğramı olmadığı için 35. madde ile başka bir üniversiteye doktora için görevlendirilmiş bir araştırma görevlisiyim. İlk görevlendirmem olduğu zaman bana senet falan imzalattırmadılar. Doktoraya başladıktan yaklaşık 6 ay sonra "XX" üniversitesinden doktora yaptığım üniversiteye taahhütname ve kefalet senedini imzalamadığımı ve bu yüzden görevlendirmemin iptali ...... konulu bir yazı geldi. Ben de eski üniversiteme giderek dekan huzurunda seneti imzaladım. 1-2 sene sonra benim "XX" üniversitesinde bağlı olduğum fakülte ayrılarak yeni bir üniversite oldu. Acaba bana tehdit ve makam zoruyla imzalattırdıkları bu senetler geçerli midir?