Baskasının adsl sıfresını kullanmaktan davalık oldum
Dava Türü : Telefon Hat ve Frekansları ile Elektromanyetik Dalgalarla Yapılan Yayınlardan Karşılıksız Yararlanma
olarak hakkımda dava açıldı.
savcılıga bılgımın olmadıgını evıme gelen arkadaslarımdan bırının yapmıs olabılcegını soyledım. ıkıncı bı olayda 10 ay oncesıne aıt bır durum nerden bılebılırım kımın pcyı kulandıgını.
konu hakkında bılgısı olan veya tecrube yasamıs arkadasların yorumlarını ve yardımlarını beklıyorum,
yani bu davadan aleyhıme bır sonuc cıkabılırmı? veya bır avukattan yardım alacak kadar cıddı bır davamı ? karakolun yolunu bıle bılmeyen bırıyım hıcbır tecrubem yok bu konuda.
Re: baskasının adsl sıfresını kullanmaktan davalık oldum
Hakkınızda suçlamada bulunulmuş herhangi bir dava,profesyonel destek almak için yeteri kadar ciddi bir durumdur.
Re: baskasının adsl sıfresını kullanmaktan davalık oldum
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Hakkınızda suçlamada bulunulmuş herhangi bir dava,profesyonel destek almak için yeteri kadar ciddi bir durumdur.
davaya 2 ay var nezaman nasıl bır avukat bulmam gerekıyor soyledıgım gıbı hıcbır tecrubem yok bu konuda nerden baslamam gerektıgınde.
Re: Baskasının adsl sıfresını kullanmaktan davalık oldum
Bildigim kadariyla su an teknik olarak baskasinin internet sifresini kullanarak adsl erisimi almak olanaksiz,daha once bunun mumkun oldugunu biliyorum..Suc tarihinde boyle bir seyin mumkun olup olmadigini arastirarak ise baslayabilirsiniz,daha onemlisi bir avukatin profosyonel yardimindan yararlanmaniz yerinde olacaktir.
Suc isleyen birinin IP adresinden gercek adresinin bulunması 10 ay gibi bir sure mi suruyor? (Yanlis anlasilmasin, soruyu yazan arkadas suc isledi demiyorum aslında haksız bir suclama ile karsi karsiya kalmis gibi duruyor, benim baska bir sorum olacak.)Telekomda anlik olarak IP adresi dinamik de olsa IP adresleri ile baglanilan telefon numarasi eslesmis sekilde bir veritabanında kayıtlı degil mi?
Hatırlıyorum da paylasim programlari vasitasiyla yurt disindan yasadisi mustehcen(kucuk yasta) filmler indiren bir kisi 2-3 gun icinde yakalanmisti.
Yoksa davanın acilmasi uzun surdugunden mi bu kadar sarkiyor? Merakımın nedeni, hakaret dolu bir mail aldim birinden, IP si elimde, herhangi bir otomatik atılmıs mail de degil, tamamen sahsima yonelik, bu kisinin yakalanmasi icin 1 sene beklememiz mi gerekecek?
malesef cok yavas ıslıyor yargı bu konularda ben 10 ay once nerde oldugumu bıle bılmıyorum kaldıkı pc de kım ne yapmıs kım kullanmıs onu ıstıyolar benden bu bılgısayardarıda bır aıle kullanıyor arkadas es dost akraba herkez kullanıyor,bu sıfre olayınıda arastırdım googleye yazdım ve bırsuru adsl sıfresı cıktı karsıma yanı 5 yasındakı cocuk bıle gırebılır acıkcası hakım karsısına gecıp bılmıyorum dıyecegım nasıl bır işlem yurutecekler cok merak edıyorum ve bunun ıcın bır avukat gereklımı sorusu gelıyor aklıma haklı oldugum davada bırde avukat ucretını odemek bılmıyorum mantıklımı.
Sayın Oğuz Mert, ya bir de haklı olduğunuz davada yeterince savunma yapamamaktan dolayı ceza alırsanız? Her işin bir profesyoneli vardır ve size tavsiyem avukatınız nezaretinde davanızı yürütünüz.
telekomun abonelık sozlesmesını ınceledım ve:
5.25. ABONE, işbu Sözleşme’den doğan abonelik hakkının sadece kendisine ait olduğunu, bu hakkın kullanımına ilişkin özel ve gizli şifresini ve kullanıcı adını, kullanıcı kodunu başkasına
kullandıramayacağını ve devredemeyeceğini, başkası tarafından öğrenilme şüphesi bile olsa derhal değiştireceğini, aksi takdirde yapılan tüm işlemlerin sorumluluğunun kendisine ait olacağını, söz konusu şifre ve kodların kendisi tarafından kullanılmadığı iddiasında bulunamayacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.
bu maddeye gore yapılan işlemlerden,şifresinin başkasına gecmesınden tamamen abone sorumlu;
Telefon Hat ve Frekansları ile Elektromanyetik Dalgalarla Yapılan Yayınlardan Karşılıksız Yararlanma
fakat bunla yargılanıyorum ama sorumluluk abonenın uzerınde herturlu ıslemde otomatık olarak bunla yargılamam.sızın goruslerınız nelerdır.
ve
5.28. ABONE, adına kayıtlı ADSL/G.SHDSL H ZMET ’ni amacı dışında kullanamaz. TÜRKTELEKOM'un yazılı izni olmadıkça başkalarına kullandıramaz. Aksi takdirde, TÜRK TELEKOM tektaraflı olarak, yazılı bildirimiyle Sözleşme’yi feshetmeye, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusundabulunmaya ve 406 sayılı Kanunun 4502 sayılı Kanunla değişik 18 inci maddesi gereğince işlem yapılmasıiçin Telekomünikasyon Kurumu’na bildirimde bulunmaya yetkilidir. ABONE’nin ADSL/G.SHDSLH ZMET ’ni başkalarına kullandırması, borç ile ilgili yükümlülüklerini ortadan kaldırmaz.
yanı burda turktelekom aboneyı cumhırıyet savcılıgına verme hakkının bulundugunu soyluyor baskasına kullandırmalardan .
ıkıcı bır durumda karsılıksız yararlanma denıyor ancak ben bunun karsılıgını abonman ucretı olarak oduyorum zaten karsılıksız bırsey elde ettıgım yok kullanıcıdan dogan bır sıfrenın kullanılması soz konusu onuda yukarda belırttım zaten sahsın hatası oldugunu,
yanı kablosuz modemım olsa dırek baskasının hattına gırıp kullansam bu karsılıksız yararlanmadır dıye dusunuyorum veya telefonumu alıp baskasının hattına baglayıp yararlanırsam karsılıksız yararlanmadır cunku hıcbır bedel odemıyorum.
abonman bedelını odedıgım bır havuzdaki terkedılmıs bır su yatagını kullansam ve bu havuzun sozlesmesındede havuzda bırsey bramayınız aksı taktırde basına gelebılcek herturlu zarardan sız sorumlusunuz dıye bır madde olsa benım bunu kullanmamdan dolayı bır ceza almama olanak varmı tabıkı hayır budurumda aynı buna benzetıyorum.