-
Tazminat
Merhabalar;
Ben kuaförde calışan bir elemanım ve kasımda askere gitmek için tecil bozdurucam. Ama daha öncesinde kimse tazminat almamış. SSK mız var. Maaşım 750.00ytl ama asgari ücretten ödeniyor. 3. ay sonunda isim değişikliği nedeni ile bütün elamanlara devir oldu diye kağıtlar imzalattırdılar. Bütün haklarımız devri olmuş. SSK dökümüne baktığımda 3/31 de iş cıkısı görünüyor 1/4de de işe giriş görünüyor. İsim değişikliğinde bize tazminat ödenmesi gerekmiyormu?.. Ve ben askere gitmeden tazminat alabilmem için ne yapmam gerekiyor..? Cevabını bekliyorum..
Saygılar..
-
Re: Tazminat
Arkadaşim Durumunu Işyerine Sahibine Bildir Askerlikten Dolayi Ayrilacağini Ve Kidem Tazminati Hakettiğini Söyle Işveren Büyük Ihtimalle Olmaz Diyecek Yada Muhasebecisi Ile Görüştürecek Senin Burda Diyeceğin Tek Kelime şu Olmali Eğer Kanuni Hakkim Olan Kidem Tazminatimi Vermez Iseniz Iş Mahkemesine Dava Açacağim Diyeceksin En Fazla Iki Ay Sonra Parani Faiziyle Alirsin Bu Arada Kidem Tazminati Alabilmen Için Işverene Askerlik Sevk Evraklarini Vermen Gerekiyor
isim değişikliğinde eğer sana kıdem tazminatı yani özlük haklarını vermedilerse özlük hakların eski firmadakilerle beraber yeni firmaya devredilmesi kanunen gerekmektedir yani sana para ödenmediyse korkma hakların devredilmiştir.
eğer dava açarsan bunların hepsi sonuca ulaşır