Bir kimsenin senet borcundan dolayı herhangi bir gayri menkulu yoksa, senedin tahsil edilebilmesi için ne gibi yollara başvurulabilir.
Printable View
Bir kimsenin senet borcundan dolayı herhangi bir gayri menkulu yoksa, senedin tahsil edilebilmesi için ne gibi yollara başvurulabilir.
Bir işverene işe giriş sırasında boş senet verildi işten ayrılınca senedin geri iade edileceği söylendi. Şimdi ise içinde bir tereddüt var acaba işveren bu senedi ilerde kötü niyetli olarak, bir rakam doldurup tahsil etmek istediğini düşünelim fakat üzerime ait herhangi bir gayrimenkul yoktur. Bu durumda bana nasıl bir ceza uygualanır onu öğrenmek istiyorum? herhangi bir sebeble senedin yapıldığına dair ek bir evrak yoktur geçerli olur mu? yada üzerime zimmetleli işverene ait maddi bir unsurda yok.
Senet herhangi bir iş ilişkisi ve ya borç sebebiyle düzenlenebilir.Senedin sizin deyimizinizle herhangi bir belgeye sözleşmeye bağlı olması gerekmez. Boş bir senede imza attıysanız bunun sonuçlarına katlanırsınız.Karşı taraf bunu doldurabilir ve kanıtlama olanağınız çok zordur. Fakat eğer size zorla imzalatıldıysa ve bu konuda tanık vs. ispat araçlarınız varsa savcılığa başvurabilirsiniz. Diğer sorunuz ise senet karşılığı gayrimenkul olması gibi bir şart yoktur. Senet alacaklısı bunu borçludan herhangi bir yolla tahsil edebilir.Eve hacze gelir, varsa maaş veya diğer malvarlıklarınıza haciz koydurabilir.
Diger çalışanlarla birlikte imza toplayıp suç duyurusunda bulunun.İnsanları kullanıp zorla çalıştırıp emeğiyle oynamasına izin vermeyin firmanın.
Arkadaşımız sanırım avukatların ekmeğinden bahsediyor. Buradaki bir çok kişi ilk yardım amaçlı olarak buraya iş ciddiyse hastaneye şeklinde açıklayabilirim.
Bilmem anlatabildim mi? Bu siteyi kuranlar çok iyi bir iş yapmışlar. Sayenizde hergün bişeyler öğreniyoruz. görev ve sorumluluklarımızı öğreniyoruz.