Babama nafaka davası açmak istiyorum
Merhaba,
Ben 22 yaşındayım, bekarım ve şu anda asgari ücretle çalışıyorum. Annem ve babam ben daha doğmadan ayrılmışlar. Babam, söylediklerine göre şizofrenmiş ve annemi sürekli dövermiş. Ayrılma sebepleri bu yüzden. Mahkemede annem nafaka istemiyorum demiş ve ayrılmışlar. (Nüfus kayıtım babamın üstüne) 22 yıldır babamı hiç görmedim ve o da beni hiç aramadı. Annem beni terk edip İstanbul'a gitmiş ve ben 13 yaşıma kadar annemi ölü olarak biliyordum. Annemle şu anda konuşmuyorum. Bana anneannem ve teyzem baktı. Babam çok zengin bir kişiymiş annemden önce bir evliliği varmış ve annemden sonrada daha bir kadın ile evlenmiş fakat üstünde ki bütün mal varlığını yeni karısının üstüne yapmış. Hala onunla beraber. Bu durumda ben nafaka davası açabilirmiyim? Kazanabilirmiyim?
Bilgi verirseniz çok sevinirim.
Re: Babama nafaka davası açmak istiyorum
Medeni Kanun m. 328:"Ana ve babanın bakım borcu çocuğun ergin olmasına kadar devam eder.Çocuk ergin olduğu halde eğitimi devam ediyorsa, ana ve baba durum ve koşullara göre kendilerinden beklenebilecek ölçüde olmak üzere, eğitimi sona erinceye kadar çocuğa bakmakla yükümlüdürler."
Bu maddeyi iyice okursanız, erginlikten yani reşit olmaktan bahsediyor bu da 18 yaşın doldurulmasıyla oluşur. Siz hem 22 yaşındasınız hem de eğitim hayatınız sona ermiş çalışıyorsunuz.Malesef nafaka davası açmanızın hiç bir faydası yok.
Bir soru daha sormak istiyorum umarım yanıtını alabilirim. Peki babam vefat etmeden ben hak talep edebilirmiyim?
Alıntı:
Z-E-N rumuzlu üyeden alıntı
Bir soru daha sormak istiyorum umarım yanıtını alabilirim. Peki babam vefat etmeden ben hak talep edebilirmiyim?
Hayır. Miras vefat ile kazanılan haktır.