Eşime boş imzalı kağıt vermiştim, boşanma sürecinde nasıl iptal edebilirim?
Merhabalar,
Yaklaşık 10 senelik bir evliliğim var. 2 küçük çocuğumuz var. Ancak eşim ile ilişkim gittikçe kötüleşti, son zamanlarda bana şiddet uygulamaya başladı. Çalışan bir bayanım. Eşim beni işimi bırakmaya zorluyor. Ailemle görüştürmüyor. Daha önceleri banka işlerimi o hallediyordu. Yaklaşık 1 ay kadar önce benden bankada kullanacağını söyleyerek boş imzalı bir kağıt aldı. Boşanma davası açacağımı söyledim. Şimdi korkum o imzalı kağıdı benden çocuklarımı almak için kullanabilir mi? Beni büyük bir borcun altına sokabilir mi? o zaman çocuklarıma da bakamam. İptali için ne yapabilirim. Kendisi asla bana geri vermez.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler...
Re: Eşime boş imzalı kağıt vermiştim, boşanma sürecinde nasıl iptal edebilirim.
Boşanma davası açması halinde daha önceden bir boşanma protokolü imzalasanız bile mahkemede vaz geçebilirsiniz. Böyle kandırarak boşanma davasını engellemek için kanunlar her türlü önlemi almıştır.
Boşanma tebligatı gelirse davaları kaçırmayın siz veya avukatınız davayı takip etsin.
Re: Eşime boş imzalı kağıt vermiştim, boşanma sürecinde nasıl iptal edebilirim.
Alıntı:
cokomel rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Yaklaşık 10 senelik bir evliliğim var. 2 küçük çocuğumuz var. Ancak eşim ile ilişkim gittikçe kötüleşti, son zamanlarda bana şiddet uygulamaya başladı. Çalışan bir bayanım. Eşim beni işimi bırakmaya zorluyor. Ailemle görüştürmüyor. Daha önceleri banka işlerimi o hallediyordu. Yaklaşık 1 ay kadar önce benden bankada kullanacağını söyleyerek boş imzalı bir kağıt aldı. Boşanma davası açacağımı söyledim. Şimdi korkum o imzalı kağıdı benden çocuklarımı almak için kullanabilir mi? Beni büyük bir borcun altına sokabilir mi? o zaman çocuklarıma da bakamam. İptali için ne yapabilirim. Kendisi asla bana geri vermez.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler...
Diğer sorunuza gelince; O kağıtla sizin bir borcun altına sokabilir. Beyaza imza denen bir olay vardır hukukta. Ben sizin yerinize olsam öncelikle o imzanın hükümsüz olması için uğraşırdım. Bence vakit harcamadan bir avukatla görüşün, boşanma konusunda kağıtla sizi bağlayamaz, mahkemeye gidip davanızı takip ederseniz oradaki beyanınız esas alınır. Öncelikle o boş kağıda attığınız imzanın geçersizliğini sağlamaya çalışın.
Re: Eşime boş imzalı kağıt vermiştim, boşanma sürecinde nasıl iptal edebilirim?
size şiddet uyguladığı bir zamanda, darp edilirseniz, önce karakol a gdersiniz, orrdan adli tıp dan rapor alırsınız, ardından savcılığa gidip suç duyurusunda bulunursunuz,
beni darp ederek,zorla beyaz kağıda imza attırdı, bu da adli raporum dersiniz :)
gerisi malum... ister ceza davası açarsınız, ister boşanma size kalmış...