-
Yazılı Uyarı
6 senedir çalıştığım işyerine yeni atanan bağlı bulunduğum yöneticim, toplantılarda alınan kararları yazılı, gerçekleşme tarih hedefli ve bizlerden imzalı olarak kayıt altına alıyor.
1) 30.05.2008 son tarihli yapılması gereken analizi ve rapolamayı gözden kaçırmışım. Toplantı tutanağında imzam var. Aradan 1,5 ay geçmesine rağmen verilen görevimi yapmadığım için yazılı uyarı aldım ve benden savunma yazmam istendi.
2) Benzer şekilde gene imza altına alınan bir görevi, belirlenen tarihten 3 gün geç verdiğim için, ikinci bir uyarı yazısı geldi ve savunma yazmam istendi.
Acaba işyerim beni tazminatsız olarak iş akdime son verebilir mi?
Teşekkürler
-
Re: Yazılı Uyarı
Verilen görevleri hatırlatılmasına rağmen kasıtlı olarak yapmadığınız tespit edilmediği sürece, yani konu sadece performansınızın düşüklüğü ise haklı nedenle (tazminatsız) işten çıkarılamazsınız.
Selamlar,
-
Savunmalarımda iş yoğunluğunu gerekçe gösterdim, umarım bunda kasıt aramazlar. Kasıtlı olduğunu nasıl ispatlıyabilirler ki? Bunun yanında şirket için yaptığım bir sürü iş de var. Arada bazıları mutlaka atlanıyor.
Teşekkürler
-
Belliki iş disiplinini ciddiye ve kayıt altına alan bir yöneticiyle çalışıyorsunuz. İş yoğunluğu nedeniyle her defasında mazeret göstermek durumunda kaldıkça bu durum sizi ilerde zor duruma düşürebilir. Doğru olan iş yoğunluğunuzu yöneticinizle görüşerek duruma göre kendisine tarih ve hedef vermenizdir. Ve tekrar bu süreç içerisinde kendisiyle durum değerlendirmesi yapmanızdır. Yoksa eğer işinizi seviyorsanız sadece işten çıkarılmakla kalmaz sevdiğiniz işinizide kaybedersiniz.
Suçsuzluğunuzu mahkemede ispatlasanız bile işe iade şartı yok. Kararı yasa işverene bırakıyor. Kanun işverene işten çıkarırken haklı gerekçe vermesini emretse bile size yaklaşık 8 aylık ücretiniz karşılığı tazminatı fazla bulmayan işverenin yürürlükteki kanuna göre aslında size gerekçe vermek gibi bir zaruretide malesef bulunmamaktadır...