Yaptığım iş sözleşmesini karşı taraf fesh etti
Merhabalar diliyorum.2007-Kasım ayında bir firma ile toki binalarının bir işi için taşeron firma ile sözleşme yaptık aramızda.Bana hiç peşinatsız çek verdiler.Kalan tutar %18 kdv ve hakediş aylık olarak teslim edilen malın miktarına göre hesaplanıp 1 ay vadeli çek olarak alınacaktı.Karşılık olarak bende işin toplam tüm bedelince teminat senedi verdim ve senedin üzerine TEMİNAT SENEDİDİR diye yazdım ve verdim.Çekleri düzenli olarak ödemeye başladılar.Bende işi yapmaya başladım haliyle.İşin bitiş süresi 10 ay idi.Bu arkadaşlar 4.ayda işin tamamını TOKİ den hakediş almak adına bitirmemi istedi.Bende kabul etmedim.Periyodik olarak işimi yapmaya devam ettim.Ve işi 4.ayda bitiremediğim için arkadaşlar bana ihtar çektiler.SÖZLEŞMEYİ İŞİ TESLİM EDEMEDİĞİNİZDEN DOLAYI FESH ETTİK KALAN ÇEKLERİN İADESİ VE BUGUNE KADAR ÖDENEN PARANIN İADESİ DİYE.Fakat bu tarihde benim daha 6 ayım vardı işi teslim etmek için.İhtarnameyi bana çektikden 4 gün sonra bir çek daha ödemesini yaptı ve bir daha ödemedi.Bende çekleri kullandım haliyle.Çekleri ödememek için mahkemeye verdiler sonucu geldi hakim ödemeleri gerektiğini gösteren bir karar vermiş ve gün atıp benim defterlerimi istemiş.Sonrasındada benim üzerinde teminat senedidir diye yazan senedimi tahsile koymuşlar.Ben bu işten benim hatam olmadan kazanacağım parayı kazanamadım.Çekleri ödemedikleri için çeklerde cirom var icralık olucam.Çeklerde 3.kişiyim.Ve iflas ettim.Bu senedi tahsil edebilirlermi ve çekleri ödemeleri gerekirmi.Beni bilgilendirebilirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkür ediyorum.SAYGILARIMLA.....[/B]
Teminat senedi tahsil edilirmi?
Karşılıklı anlaşmalı olarak imzalanan sözleşmelere istinaden verilen üzerinde Teminat Senedidir diye yazan senet sözleşmenin haklı veya haksız yere fesh edildiği takdirde tahsile konabilirmi.
Re: Teminat senedi tahsil edilirmi????????
Teminat senedinin direk icraya konulması biraz sıkıntılıdır. Çünkü karşı taraf itiraz ederse dava süreci başlayacaktır. Teminat senedi ve onun dayanağı olan anlaşmayla birlikte alacak davası açmak doğru olan yoldur. Çünkü icra takibi açıldığında yapılan itiraz kabul edilecektir ve bu durumda zararınız çok fazla olabilir.
Alıntı:
Av.Elmas Kaya rumuzlu üyeden alıntı
Teminat senedinin direk icraya konulması biraz sıkıntılıdır. Çünkü karşı taraf itiraz ederse dava süreci başlayacaktır. Teminat senedi ve onun dayanağı olan anlaşmayla birlikte alacak davası açmak doğru olan yoldur. Çünkü icra takibi açıldığında yapılan itiraz kabul edilecektir ve bu durumda zararınız çok fazla olabilir.
Ama teminat senedini ben verdim karşı tarafa ve karşı taraf benim verdiğim teminat senedini icraya koydu.Bu durumda benimmi zararım olur yoksa onlarınmı?Avukat hanım bana yol gösterirseniz sevinirim.Ne yapmam gerek bu durumda.
Senedi direk icraya koyduysa mutlaka itiraz edin takibi iptal ettirebilirsiniz, bu konuda bi avukatla görüşün ve takibin iptalini sağlayın, bu durumda karşı taraf yeniden dava açmak zorunda kalacaktır.
Alıntı:
Av.Elmas Kaya rumuzlu üyeden alıntı
Senedi direk icraya koyduysa mutlaka itiraz edin takibi iptal ettirebilirsiniz, bu konuda bi avukatla görüşün ve takibin iptalini sağlayın, bu durumda karşı taraf yeniden dava açmak zorunda kalacaktır.
Teşekkür ederim.