İnşaat firmasına ve kat mülkiyetli anlaşan arsa sahibine icra
Merhaba (Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.)
Üye olduğumuz inşaat firmasından, bir takım sebeplerden dolayı kanuni hakkımızı kullanarak sözleşmemizi feshederek ayrıldık. Sözleşmeye göre 90 gün sonunda ödediğimiz paraları iade etmeleri gerekiyordu. Fakat ödemediler ve icra takibi başlattık. Herhangi bir itiraz gelmedi. Ancak, firmanın üstüne kayıtlı herhangi bir malvarlığı bulunmadığı için şu ana kadar herhangi birşey yapamadık. Ayrıca dolandırıcılık davası açmak için öncelikle savcılığa suç duyurusunda da bulunacağım. Savcının gerekli görmesi zannediyorum daha da avantajımıza olur. Siz daha iyi bilirsiniz. Benim şu an araştırdığım konu ise;
1) Firma ile daire karşılığında anlaşan hisseli arsa sahipleri, bizlere bu konutların yapılacağına dair sözlü olarak sürekli güvence verdi. Ben bu arsa sahiplerine haciz işlemi başlatabilir miyim? (Bir arkadaş başlatmış ve itiraz gelirse, hapis yatabilirlermiş. Aslı var mı, yok mu size sormak istedim)
2) Eğer haciz işlemi başlatabilirsek, hangi gerekçeyle başlatabiliriz?
3) İnşaat firması sahibine, vergi dairesi kanalıyla yurt dışı çıkış yasağı konulmuş. Ancak bu yasağın gerekçesi, hem vergi borçları hem de icradaki benim gibi alacaklılar içinmiş. Gerçekten de vergi dairesi bizler gibi icra başlatan alacaklıların parası ödenmediği için yurt dışı çıkış yasağı koyabilir mi?
Not: Firma iflasını vermemiştir. Gelen, giden her türlü mal, para akışını başka firmanın üstünden yapmaktadır. Umarım anlatabilmişimdir.
Saygılarımla
Re: İnşaat firmasına ve kat mülkiyetli anlaşan arsa sahibine icra
Sayın esmer2000 yazılarınız malesef çok büyük hukuki hatalarla ve eksikliklerle dolu. Muhtemelen bu nedenle de yanıtlanmayacaktır. Sanırım dolandırıcılık suçundan bahsediyorsunuz... Ama icra takibine itiraz ile dolandırıcılığın doğrudan bir ilişkisi yok. Yani dolandırıcılık suçunun oluşması için bir icra takibi ve itirazın bulunması şartı yok.
Sn. Admin;
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Yazımı düzenlemeye çalıştım. Firmanın dolandırıcı olduğunu ispatlamaya çalışacağım ki şu anda da mevcut davalar var. Ama ben öncelikle paramı kurtarmanın peşindeyim ve elimden gelen her türlü araştırmayı yapmaya çalışmaktayım. Mümkün olduğu kadar sorumu kısa ve öz anlatmaya çalıştım. Umarım başarmışımdır. Yardımlarınızı rica ederim.
Müteahhitle anlaşan arsa sahibine icra yazısı gitmiş. Ancak arsa sahibide itiraz etmiş. Onun için burdan da umudumu kesiyorum.
sözleşmede arsa ve sahibinin adı geçiyorsa, itiraz etse de siz dava açarak onun da ortak olduğunu ve sözleşme üzerinde bir anlamda kefillik yaptığını ispatlarsanız arsa sahibine de haciz uygulatabilirsiniz.
Maalesef üyeler ile yapılan sözleşmelerde, arsa sahibiyle ilgili herhangi bir ifade yok. Sadece arsanın bilgileri mevcut.