Geciken kart borcu ve bireysel kredi
İyi günler ben X bankasına ihtiyaç kredisi talebinde bulundum. O bankanın kredi kartını kullanıyorum ödemelerimde bir sorun yok. Fakat başka bir banka kartıma toplam 500 ytl üç ay aksamış bir borcum var. Kredi talebim 4000 YTL zaten onaylandığında diğer banka borcumu ödeyeceğim. Benim sorum bu kredim onaylanırmı? Diğer bankaya olan borcum bunu ne derece etkiler? Aylık gelirim ve beyan ettiğim gelirim 800 YTL. Bana cevap verecek tüm Hukuki.net üyelerine Değerli AVUKATLARA teşekkür ederim.
Re: Geciken kart borcu ve bireysel kredi
Kredi kartı ile ilgili ödeme bilgileri ve diğer tüm bilgiler bankalar arasında paylaşılan bilgilerdir.
Bu nedenle diğer bankaya olan borcunuz da kredi başvurusu yaptığınız banka tarafından görülebilmektedir.
Buna rağmen kredi verip vermemek bankanın kendi içinde vereceği bir karardır.Uygunluk kararını verirken kendi elindeki bilgilerle birlikte diğer bilgileri de değerlendirir.
Bu nedenle ödemediğiniz- geciktirdiğiniz başka banka ödemelerinin, bu bankadaki kredi başvurunuzu olumsuz etkileme ihtimali mevcuttur.
Erdoğan Bey ben bankaya zaten bu kredi onaylandığı takdirde diğer borcumu yatıracağım desem bir faydası olurmu? Çünkü etkilemesi muhtemel borç 500 ytl talep edilen kredi 4000 ytl?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Kredi kartı ile ilgili ödeme bilgileri ve diğer tüm bilgiler bankalar arasında paylaşılan bilgilerdir.
Bu nedenle diğer bankaya olan borcunuz da kredi başvurusu yaptığınız banka tarafından görülebilmektedir.
Buna rağmen kredi verip vermemek bankanın kendi içinde vereceği bir karardır.Uygunluk kararını verirken kendi elindeki bilgilerle birlikte diğer bilgileri de değerlendirir.
Bu nedenle ödemediğiniz- geciktirdiğiniz başka banka ödemelerinin, bu bankadaki kredi başvurunuzu olumsuz etkileme ihtimali mevcuttur.
Erdoğan Bey kredi talebinde bulunduğum banka bu sebepten onay vermezse;
bankaya bu krediden 500 ytl olan borcumu ödeyeceğim desem sonuç ne olabilir? Şimdiden teşekkürler
Alıntı:
turyapyusuf rumuzlu üyeden alıntı
Erdoğan Bey kredi talebinde bulunduğum banka bu sebepten onay vermezse;
bankaya bu krediden 500 ytl olan borcumu ödeyeceğim desem sonuç ne olabilir? Şimdiden teşekkürler
Bu sorunuza bankanızdan başka bir yerde cevap bulamazsınız.
Şimdi bankadan aradılar ödeme skorlarımın iyi olduğunu ancak bir kefil getirmem gerektiğini söylediler.
Alıntı:
turyapyusuf rumuzlu üyeden alıntı
Şimdi bankadan aradılar ödeme skorlarımın iyi olduğunu ancak bir kefil getirmem gerektiğini söylediler.
Aman Allah bozmasın! :o
Bazı bankaların kredi kartı borcunu transfer etmek amacıyla kredi kampanyaları var, banka parayı direkt öteki bankaya aktarıyor EFT ile sonra sizde o bankaya taksitle geri ödüyorsunuz.
Vakıfbank'ta "Borç Transfer Kredisi" var mesela. Kredi çıktığında parayı elinize vermiyorlar. Diğer bankalardaki kredi kartı ya da tüketici kredisi borçlarınızı (eft olarak göndererek) kapatıyorlar.
Alıntı:
Kdz.Ereğlili rumuzlu üyeden alıntı
Vakıfbank'ta "Borç Transfer Kredisi" var mesela. Kredi çıktığında parayı elinize vermiyorlar. Diğer bankalardaki kredi kartı ya da tüketici kredisi borçlarınızı (eft olarak göndererek) kapatıyorlar.
Kapattıkları borç kadar aylık harcama sözü istiyorlar ama. Bu Finansbank'ta da var. Ne anladım o işten...