-
Fotoğrafıma DOKUNMA
Maliye bakanlığı, 01 Temmuz 2008 tarihinden itibaren geçerli olmak şartıyla fotoğraf makinelerine %20 ÖTV getirdi. ÖTV'nin gerekçesi 2010 İstanbul'un Avrupa Kültür seçilmesine fon sağlanması. Bu ne demek oluyor?
* Dünyada bir çok ülkeye göre en pahalısını kullandığımız ürünlere bir yenisinin daha eklenmesi.
* Bir sanat aracı vergilendirilerek bir kültür etkinliğinin finanse edilmesi
* Kullanıcıların garantisiz ürün almaya itilerek mağdur olması.
* Resmi yollarından ithalat yerine bavul ticaretinin desteklenmesi.
* Sermayenin kayıt dışına kayması ve vergi kaybı.
Demokrasilerde imza kampanyaları anlamlı bir enstrumandır, demokratik devlet idaresi anlayışında, oluşturulan kamuoyunun talep ve tepkileri dikkate değer bir baskı unsurudur.
Ülkemizde herşeyin altında bir bityeniği, bir taraf arama şeklinde bir düşünme biçimi olduğundan mıdır nedir, imza kampanyalarının amaçlarından çok tarafları dikkate alınır, toplumun gözüne gözüne 'bölücülük' imabazlığı ile sokulur.
Oysa 'imza kampanyaları' devletin halk ile birleşmesi, bütünleşmesi, uzlaşması gibi sonuçlar doğurmalıdır.
-
Re: Fotoğrafıma DOKUNMA
Lüks diyor yani. Mantık şu, fotoğraf çekebilecek kadar gezebiliyorsan hımmm sen zengin olmalısın o zaman öde bakalım %20 vergiyi. !
İmza kampanyaları etkili olabiliyor ama unakıtanın geri adım atacağını zannetmiyorum. Harcayanı cezlanadıran ve yoksullukta eşitlik mantığıyla kurmaya çalıştıkları sistemden bahsediyoruz..
-
Bugunlerde fotograf makinesi almayi planliyordum,vergi haberini duyunca neredeyse sok oldum.Ne yaptim peki?Yurt disindan gelecek olan arkadasima bana bir tane hediye getirmesini istedim :) Normalde benden vergi alabilecek olan devlet onu dahi alamadi,nedeni ise OTV.Yuksek vergiler her zaman vergi kaybina neden olacaktir,bu uygulama ile soz konusu urunlerde kacakcilik da hortlayacaktir.
-
Şahsen ben o sitenin amacını beğendim ama ne bir iletişim bilgisi var ne de bir açıklayıcı bilgi. Aklıma mail adresi toplayıp, satanlar geldi birden. Site sahibi beni affetsin ama, bu haliyle bana öyle geldi. Yanlışsa düzeltirlerse sevinirim.
Belki bir forumu olsa, konu hakkında bilgilerin olduğu bir bölüm olsa ve en önemlisi bu hareketi başlatan kişi veya şirkete teşekkür edebileceğimiz bir ortam olsaydı...
-
Sayın admin, eğer öyle ise,,, haber yapmakla ccntürk, milliyet, bildirgec, zaman vs. vs. e-mail toplayıcılarına bir sürü mail sağlamışlar,,, Hukuki. Net'in katkısı da oldu mu bilemem,,