Tek taraflı davayı anlaşmalıya çevirmek
Değerli Arkadaşlar, Mayis Ayinda Yurt Dişinda Yaşayan Eşimden Ayrilmak Için Dava Açtim Ve 11 Temmuzde Ilk Duruşma Gerçekleşti Fakat Tebliğ Geri Dönmediği Için Dava 25 Eylül Kaldi.şimdi Karşi Taraf Ağustos 18-19 Da 2 Gün Için Gelmeyi Kabul Etti.ben Bu Tek Tarafli Boşanma Davasini Anlaşmali Boşanmaya çevirmek Istiyorum.bunun Için Ne Yapmalim.süre çok Kisitli Olduğu Ve Adli Tatil Olduğu Için Nasil Bir Yol Izlemeliyim Lütfen Yardim Edin..o Gelmeden Benim Işlemleri Hizlandirmak Için Neler Yapabilirim?
Re: tek taraflı davayı anlaşmalıya çevirmek
Boşanma ve boşanmaya bağlı tüm sonuçlar ( varsa çocuğun velayeti, velayeti almayacak olan tarafın çocukla olan kişisel ilişkisinin düzenlenmesi, nafaka, maddi-manevi tazminat, ev eşyaları gibi) ile ilgili bir protokol düzenleyip Mahkemeye başvurun ve duruşmanın öne alınmasını talep edin. Eğer Mahkeme kabul etmezse eşiniz yurt dışından döndüğünde protokol ile birlikte hemen yeni bir Mahkemede dava açabilirsiniz. Bazı Mahkemeler başvuru günü veya ertesi günü bile duruşmayı yapabiliyorlar.
Çok tşk ederim öncelikle,Çocuk falan yok,amacımız karşı taraf sadece 2-3 gün için geldiği için o tarihler arasında davanın görülmesini sağlamak ve boşanmak.Eşim gelmeden ben nasıl bir dilekçe ile başvurabilirim mahkemeye?Yada aile kaleminden bana eşiniz gelince hakimle görüşün dendi,bugün konuşsak hemen yarın duruşma yapılabilir mi?Benim derdim bu kişiyi bir adah belki getiremem türkiyeye,o yüzden gelmişken bitsin istiyorum.
Alıntı:
Av.Serran Güler Tataroğlu rumuzlu üyeden alıntı
Boşanma ve boşanmaya bağlı tüm sonuçlar ( varsa çocuğun velayeti, velayeti almayacak olan tarafın çocukla olan kişisel ilişkisinin düzenlenmesi, nafaka, maddi-manevi tazminat, ev eşyaları gibi) ile ilgili bir protokol düzenleyip Mahkemeye başvurun ve duruşmanın öne alınmasını talep edin. Eğer Mahkeme kabul etmezse eşiniz yurt dışından döndüğünde protokol ile birlikte hemen yeni bir Mahkemede dava açabilirsiniz. Bazı Mahkemeler başvuru günü veya ertesi günü bile duruşmayı yapabiliyorlar.
Ben şu noktayı anlamadım. Bir kişinin bir mahkemede davası varken ve devam ederken, sırf işlerim çabuk görülsün diye başka bir mahkemede daha dava açabilir mi? Derdestlik yönünden o davanın reddi gerekmez mi:rolleyes: Bilgi edinmek amacıyla soruyorum yanlış anlaşılmasın.
Re: Tek taraflı davayı anlaşmalıya çevirmek
Daha açıklayıcı bilgi verecek yok mu?Lütfen adli tatil girmeden yapmam gereken bişey varsa yapayım hemen.
Alıntı:
abc20 rumuzlu üyeden alıntı
Ben şu noktayı anlamadım. Bir kişinin bir mahkemede davası varken ve devam ederken, sırf işlerim çabuk görülsün diye başka bir mahkemede daha dava açabilir mi? Derdestlik yönünden o davanın reddi gerekmez mi:rolleyes: Bilgi edinmek amacıyla soruyorum yanlış anlaşılmasın.
Derdestlik ilk itirazını karşı taraf ileri sürmediği sürece hakim re'sen gözetmez. Karşı taraf da bir an evvel boşanmak istiyorsa başka bir Mahkemede açılmış önceki tarihli boşanma davasının duruşma gününü beklemektense, dersestliği ileri sürmeyerek amacına ulaşmayı tercih edecektir..