Iyi günler eşimle armaızda tartısmalar gecmişti bunu üzerine eşim boşanma davası acmıs..Fakat biz düşündük tekrar karar verdik birleştik biz bu dilekçeyi nasıl iptal edebiliriz?Ilgili kişilere şimdiden teşekkür ediyorum..
Printable View
Iyi günler eşimle armaızda tartısmalar gecmişti bunu üzerine eşim boşanma davası acmıs..Fakat biz düşündük tekrar karar verdik birleştik biz bu dilekçeyi nasıl iptal edebiliriz?Ilgili kişilere şimdiden teşekkür ediyorum..
a) Duruşmaya katılmazsınız, özellikle davacı katılmaz. Bu durumda dosya müracaata bırakılır ve 3 ay içinde yenilenmediği takdirde mahkece 'açılmamış sayılmasına' karar verilir.
b) Davacı duruşma esnasında ya da öncesinde mahkemeye 'davanın takibinden vazgeçtiğini' yazılı beyan eder.
1-Her iki taraf da, ileride yapılacak ilk duruşmaya gitmezse dava müracaata kalır, 3 ay boyunca dosyayı arayıp soran olmazsa açılmamış sayılmasına karar verilir. Yani sizin bişey yapmanıza gerek yok, hiç bir şey yapmaz o davayı ikiniz de unutursanız ilk duruşma tarihinden 3 ay sonra dava açılmamış sayılır.
2-Daha çabuk ve pratik bir yol istiyorsanız, davacı taraf mahkemeye gidip Davadan Feragat ettiğini bildiren dilekçe yazıp, hakime onaylatırsa, davanız o anda feragat nedeniyle reddedilir ve karara çıkar.
Feragat dilekçesinde muhakkak davadan feragat ettiğiniz belirtiniz, ben davadan vazgeçtim, vazgeçiyorum şeklinde belirtmeyiniz. Feragat kelimesi önemli. Bu sayade davanız karara çıkar, mahkemenin elinde 3 ay beklemez.