Emre itaatsizlik ve adli sabıka kaydı
Herkese merhaba,
Alkollüyken polis çevirmesini görünce panikleyerek kaçmaya yeltendim sonra biraz ileride durdum... Yapılan aramada 60 promil alkol dışında bir suçum olmadığı anlaşılınca ehliyetim 6 aylığına alındı ve emre itaatsizlik suçundan 125 ytl para cezası kesildi.
Sadece para cezası kesilen emre itaatsizlik suçu adli sabıka kaydına geçer mi?
Simdiden teşekkürler...
Re: Emre itaatsizlik ve adli sabıka kaydı
Emre itaatsizlik suçu askeri bir suçtur. Sizin suçunuz polisin dur ihtarına uymamaktır. Buna idari para cezası kesilmesi gerekmektedir. Bu adli sicile işlemez.
teşekkürler commodore bende öyle biliyordum ki askerde böyle bir suçum olmadı ama şüpheli olarak ifadem alındığında ceza kısmına emre itaatsizlik yazıldı ve 2007'de sanırım 107 ytl olan tutar 2008'de 125 ytl'idi. yani poliste emre itaatsizlik olduğunu bilmiyordum. biraz araştırma sonucunda bazı bilgilere vardım, sanırım adli sabıka kaydına bir şeylerin geçebilmesi için mahkemeye çıkmak ve orada hüküm giymek gerekiyormuş. Neyse umarım böyledir ve bu sorun iş hayatında karşıma çıkmaz... Tekrar teşekkürler...
ayrıca bir şey sorayım şimdi inceledim, bana bu ceza emre itaatsizlik adı altında kabahatler kanunun 37. maddesince kesilmiş. bence bir yerde satış filan yaparken birilerine rahatsızlık vermedim ki...
bu sonra itiraz etmezsem başıma dert olur mu? yoksa cezaları ödeyip hayatıma devam mı edeyim, hiç bir yerde hiç bir problem çıkmaz mı?