Re: Yetim Aylığı Kesintileri
Almış olduğunuz maaş kesildikten sonra kuruma dilekçe ile başvurmanız gerekirdi.Geriye dönük işlem yapılmaz.
Ayrıca şu anda çalışan biri olduğunuz için zaten evlilik yardımı hakkınız da yok.Evlilik yardımı kurumdan yetim aylığı alan kız çocuklarına ,aylık alırken evlenmesi durumunda tanınan bir haktır.
Buna rağmen eğer şu anda annenizden başka aylık alan başka bir kardeşiniz daha yoksa kuruma başvurarak annenize bağlanan aylık oranının yükselmesini sağlayabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim verdiğiniz yanıt için, gayet aydınlatıcı ve net oldu. kolay gelsin, iyi çalışmalar.
Sn. Erdoğan Bey,
Ben de SSK'dan babamdan kalan yetim maaşımı üniversite hayatım boyunca aldım. Bu sene son yılımdı ve haziran ayında öğrenciliğimin bitişine 1 ay kalmasına rağmen 2 farklı tahsis numarasından almış olduğum maaşlarım kesildi. Temmuz ayında annemin veya okuyan kız kardeşimin maaşında artma olmadı. Bunun için dilekçe vermelimiyim tekrar(3 defa verdim)?
NOT: Birde Haziran ayında öğrenci olduğum halde bunu belgeleyip SSK'ya gönderdiğim halde bir sonuç gelmedi.