Cezaevinde yatmış olduğum 50 gün askerlikten sayılır mı?
Ben askerliğimin bitimine 70 gün kala işlemiş olduğum suçtan dolayı cezaevine girdim.50 gün kadar cezaevinde yattım.Fakat çıktığım ilk mahkemede tahliye oldum.Davam devam ediyor.Benim bu yatmış olduğum 50 gün askerlikten sayılırmı?Sizlerden en kısa zamanda cevap bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.
Re: Cezaevinde yatmış olduğum 50 gün askerlikten sayılır mı?
Sayılmaz. Tahliye ayrı beraat ayrıdır. Siz tutuksuz yargılanmak için tahliye edilmişsiniz. Askerlik 50 gün uzar.
Davanızın nasıl sonuçlanacağı belli olmadığından askerlik hizmetinden sayılması gerekir. Diyelim ki "beraat" ettiniz veya mahkum oldunuz ancak CMK'nın 231'inci maddesi uyarınca "hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına" ya da "cezanızın ertelenmesine" karar verildi. Bu durumlarda mahsup söz konusu olamayacağından tutuklu kaldığınız süre askerlikten sayılmazsa 50 gün fazla askerlik yapmış olursunuz. Dilekçeyle başvuruda bulunmanızı öneririm.
Alıntı:
burcin261984 rumuzlu üyeden alıntı
Ben askerliğimin bitimine 70 gün kala işlemiş olduğum suçtan dolayı cezaevine girdim.50 gün kadar cezaevinde yattım.Fakat çıktığım ilk mahkemede tahliye oldum.Davam devam ediyor.Benim bu yatmış olduğum 50 gün askerlikten sayılırmı?Sizlerden en kısa zamanda cevap bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.
yatmış oldugun 50 gün askerlikten sayılır çünkü hükmün onanmamış
temiz hakkında oldugu için kanun böyle söylüyor benimde yatmış oldugum 3 ayaskerlikten sayıldı farklı düşüncelere saygılıyım
Yargılandığın suçtan beraat edersen veya hükmün açıklanmasını ertelenmesine karar verilirse askerlikten sayılır.Aksi halde sayılmaz.50 gün tamamlattırılır.