Ben askerliğimin bitimine 70 gün kala işlemiş olduğum suçtan dolayı cezaevine girdim.50 gün kadaR cezaevinde yattım.Fakat çıktığım ilk mahkemede tahliye oldum.Davam devam ediyor.Benim bu yatmış olduğum 50 gün askerlikten sayılırmı?
Printable View
Ben askerliğimin bitimine 70 gün kala işlemiş olduğum suçtan dolayı cezaevine girdim.50 gün kadaR cezaevinde yattım.Fakat çıktığım ilk mahkemede tahliye oldum.Davam devam ediyor.Benim bu yatmış olduğum 50 gün askerlikten sayılırmı?
Ben askerliğimin bitimine 70 gün kala işlemiş olduğum suçtan dolayı cezaevine girdim.50 gün kadar cezaevinde yattım.Fakat çıktığım ilk mahkemede tahliye oldum.Davam devam ediyor.Benim bu yatmış olduğum 50 gün askerlikten sayılırmı?Sizlerden en kısa zamanda cevap bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.
sayılmaz. 50 gün uzar beraat ayrıdır tahliye ayrı.
Hüküm kesinleşmediği sürece yol, nezaret ve tutuklulukta geçen süreler askerliğinden sayılır. Terhis tarihine kadar hüküm kesinleşmemişse bu terhis belgende belirtilerek terhis edilirsin. Eğer karar terhisinden sonra kesinleşirse ve tutuklulukta geçen sürelerin cezandan mahsup edilmiş ise askerlik şuben terhis tarhini yeniden hesaplar. mahsup edilen süreleri askerliğinden düşürür. gerek görürse seni tekrar birliğine gönderir, veya en yakın birliğe sevk eder, veya şubede kalan askerliğini yaptırır. Sayılma nedenide beraat etme durumununda göz önünde bulundurulmasıdır. Fazla askerlik yapmaman açısından...