Neden birçok üyenin üyeliği askıya alınıyor
forum kurallarını üye olmadan önce dikkatli bir şekilde okudum .yaklaşık 2.5 aydırda bu siteye üyeyim .konular içerisinde gezinirken bazı üyelerin üyeliğinin askıya alındığını farkettim (normal şartlarda hakaret,hoş olmayan sözler sarfetmek, bilinçsiz konuşmalar ,üyelerin açtığı konulara gerekli gereksiz inciltici rencide edici ithamlarda bulunmalar)bunlar evet üyeliğin askıya alınması için çok geçerli sebeb olabilir peki diğerleri ?
Re: neden birçok üyenin üyeliği askıya alınıyor
Diğerleri, Türkçe imla kurallarına uyarılara rağmen ısrarla uymamak, aynı konu/soruyu birkaç forumda veya aynı forumda birden açmak,üyeliği askıya alınmasına rağmen farklı isimlerle tekrar üye olup zırvalamaya devam etmek, sorusuna ısrarla KM yoluyla yönetici veya üyelerden cevap aramak, üyelerin KM ile rahatsız edildiği şikayetleri gibi nedenlerdir.
Alıntı:
Av.Fırat Bayındır rumuzlu üyeden alıntı
Diğerleri, Türkçe imla kurallarına uyarılara rağmen ısrarla uymamak, aynı konu/soruyu birkaç forumda veya aynı forumda birden açmak,üyeliği askıya alınmasına rağmen farklı isimlerle tekrar üye olup zırvalamaya devam etmek, sorusuna ısrarla KM yoluyla yönetici veya üyelerden cevap aramak, üyelerin KM ile rahatsız edildiği şikayetleri gibi nedenlerdir.
sayın fırat bayındır zırvalamak da türkçe imla kurallarına aykırı bir cümle değilmidir?sizinde bana verdiğiniz yanıtta forum kurallarına aykırı bir durum var o halde bence sizin üyeliğinizinde askıya alınması gerekiyor.
Sayın Bayındır tarafından yazılan "Zırvalamak" imla kurallarına aykırı olarak kullanılmamıştır.
TDK'ya göre imla aynen anlam olarak ise karşılığı şudur:
Boş ve anlamsız sözler söylemek, saçmalamak.
Çıkan linkteki arama çubuğuna "zirvalamak" yazın bakalım ne çıkıyor.
:)
Delil Listesi:
1.http://www.tdk.gov.tr/TR/SozBul.aspx...A79F75456518CA
Alıntı:
Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Bayındır tarafından yazılan "Zırvalamak" imla kurallarına aykırı olarak kullanılmamıştır.
TDK'ya göre imla aynen anlam olarak ise karşılığı şudur:
Boş ve anlamsız sözler söylemek, saçmalamak.
Çıkan linkteki arama çubuğuna "zirvalamak" yazın bakalım ne çıkıyor.
:)
Delil Listesi:
1.
http://www.tdk.gov.tr/TR/SozBul.aspx...A79F75456518CA
12 sene orta öğretim 2 sene meslek yüksek okul
kahretsin hocalarım bana bu kelimenin anlamını yanlış öğretmişler
link için sağolun duygu hanım
Alıntı:
zyno rumuzlu üyeden alıntı
sayın fırat bayındır zırvalamak da türkçe imla kurallarına aykırı bir cümle değilmidir?sizinde bana verdiğiniz yanıtta forum kurallarına aykırı bir durum var o halde bence sizin üyeliğinizinde askıya alınması gerekiyor.
"zırvalamak" bir cümle değildir diyeceğim ama, faturayı yine öğretmenlerinize çıkarırsınız diye endişe ediyorum.
Alıntı:
kronikyorgun rumuzlu üyeden alıntı
"zırvalamak" bir cümle değildir diyeceğim ama, faturayı yine öğretmenlerinize çıkarırsınız diye endişe ediyorum.
Zaten demişsiniz endişenlenmenize gerek kalmamış bence
Alıntı:
12 sene orta öğretim 2 sene meslek yüksek okul
kahretsin hocalarım bana bu kelimenin anlamını yanlış öğretmişler
link için sağolun duygu hanım
Bana bu kelimenin anlamını yanlış öğretmişler...
Alıntı:
Bana bu kelimenin anlamını yanlış öğretmişler...
Biraz da sorumluluğu kendi üzerimize alıp, "ben bunu yanlış öğrenmişim " diyebilsek keşke:)
Ders notu=10 ... ben 10 aldım.
Ders notu=0 .... öğretmen bana 0 verdi...
Bu bir psikolojik olgu. Ama insan egosu altta kalmayı kabullenmez, hatta bence kabullenmemeli de...