Dalağım alındı tazmınat mıktarı?
3hafta kadar once bır tartısma sırasında bıcaklı saldırıya ugradım.Saldırgan "arkam donukken" ilk önce kalçama daha sonra ise sırtıma bıcak soktu.4gun yogun bakımda kaldım ve saldırı sonucu zarar goren dalagım alındı.Tazmınat davası acmak ıstıyorum hangı mahkeme bakacak ve tazmınatın mıktarını kım belırler eger saldırgan parayı odeyemezse hapis cezası artırılırmı?tazmınat davası hakkında bılgı edınebılecegım bır kaynak var mı?saldırganın bır işi yok ve 18 yasını yenı doldurmus.hakım karar verırken işsiz oluşuna bakarmı?çocuk işsiz diye benim tazmınat almama olasılıgım varmı?Heralde dava cinayete tesebbusten acılacak tazmınat davasını davadan daha sonra acsam bır faydası olurmu?lütfen yardım edın cok acıl bılgı lazım.şimdiden çok tesekkur ederım.İnşallah hak yerını bulur.
Re: dalagım alındı tazmınat mıktarı?
ceza davası ile tazminat davası farklıdır.
tazminat davası açıp, hakimde bu yönde karar verir,icra haczedicek mal bulamazsa tabiki ödeyemediğinden hapis cezası alır.
hem ceza ,hem maddi/manevi tazminat davaları da açabilirsiniz ayrı ayrı,
zaten 18 yaşını doldurduğuna göre cezai ehliyeti tamdır,yaş tan dolayı bir indirim almaz.
geçmiş olsun
Re: Dalagım alındı tazmınat mıktarı?
peki parayı ödeyemezse icra yasadıgı eve mı yani babasına mı gıdecek?sonucta cocugun parası yoktur yası daha 19.Bu durumda diyelımkı ben 5000ytl tazmınat kazandım ve o odeyemedı.cezası ne kadar artar?
Re: Dalagım alındı tazmınat mıktarı?
Öncelikle ceza davası ile tazminat davası farklıdır...
Tazminat davasını Ceza davasıyla hemzaman acabileceğin gibi ceza davasından sonra da acabilirsin... Eger hemzaman acarsan büyük ihtimalle mevcut ceza davası tazminat davasında bekletici sorun olarak degerlendirilecek ve tazminat davasının karara baglanması için öncelikle ceza davasının sonuclanması beklenecektir...
Eger tazminata hak kazanır isen icra takibi yolu ile kişinin yasamını sürdürdüğü ikametgahına hacze gidebilir ve haciz yapabilrisin... Ancak babası dahi olsa 18 yasını doldurmus bir borclu yerine bir baskasının malına haciz işlemi yapamazsın... Ve eger borclu kasıtlı olarak borc ödemeden mal kacırmak vs gibi kanunda sayılan fiillerden birini işliyor ise ancak o zaman ayrıca bir ceza söz konusu olur...
Ama asla kişinin borcunu ödememesi yargılandığı ceza davasında arttırım sebebi sayılamaz... 'Ceza davası ve tazminat davası farklıdır' tesbitinin sebebi ve sonucu budur...
Re: Dalağım alındı tazmınat mıktarı?
Ceza davası bitti zanlı 5 yıl hapis cezası aldı.olay 4 ay önce gerçekleştiği için dava açmak için ne kadar zamanım akalmıstır?Ayrıca maddi durumumdan dolayı avukat olmadan dava açmam mümkün mü veya baro tazminat davasında bana avukat görevlendirir mi?Kaybım ortada bir organım gitti ve karnımdaki dikiş izi hiç hoşuma gitmiyor.Bunun için davada kazanma şansım yüksem sanırım.
Re: Dalağım alındı tazmınat mıktarı?
Google da dalak yazıp arattığımda ilk sizin sorunuz çıkıyor listelemede.
Sanal alemin en meşhur dalağı sizde sn.ardam.Neden farklı farklı konular açıp tekrarlıyorsunuz konunuzu?Üstelik tekrar yapılmaması konusunda kurallar da var.