T.C. Vatandlığına geçmek istiyorum
Merhaba Arkadaşlar,
Azeri vatandaşıyım ve 2002 den bu yana Türkiye'de Üniversite okumaktayım. 6 yılı tamamlamış bulunuyorum ve halaa okul edvam ediyor. Şu anda T.C. vatandaşlığına geçmek istiyorum ve nasıl gerçekleştirebileceğimi araştırıyorum. Bildiğim kadarıyla Türkiye'de 5 yıl kaldıktan sonra başvuruda bulunabiliyoruz ama galiba eğitim için kalındığında gösterilen 5 yıl geçerli olmuyor. Bununla ilgili detaylı bilgisi olan yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Diğer duyduğum konu ise yakın günlerde yabancılara gayrimenkul almayı engelleyen yasa kaldırılmış. Dolayısıyla yabancı vatandaşlar burada gayrimenkul alarak ta buranın vatandaşlığına geçebiliyormuş. Fakat bu bilgi ne kadar sağlıklı bilmiyorum. Eğer öyleyse ne tür işlemler gerekiyor ve ne kadar süre içerisinde T.C. vatandaşlığına geçilebiliyor?
Bir diğer sormak istedeğim konu ise Azeri vatandaşı olmanın bu konulardan diğer yabancılara istinaden bir ayrıcalığı varmı? Sonuçta biz de TÜRKüz demi ;) :o
Re: T.C. Vatandlığına geçmek istiyorum
Arkadaşım, benzer soruyu başka bir konu başlığı altında da sormuşsun. Evet taşınmaz alman gibi Türk soylu olmanda vatandaşlığa geçişi kolaylaştırıcı bir etmendir. Bunun yanında Türkçe'yi iyi derece konuşuyor olmanda senin için artı bir özellik. Bence tanıdığın bir T.C. vatandaşıyla evlenirsen vatandaşlığa geçişin daha kolay olur. ancak bu durumda da başvurabilmen için en az 3 yıl evli kalman lazım. Okumak için kaldığın sürelerin sayılmaması diye bir şeyi ilk defa duyuyorum. İnsan nasıl aralıksız T.C. de 5 yıl süreyle kalabilir? ya okuyarak ya çalışarak. Beş yıllık Turist görmedim ben henüz. :)