Eğitim hakkım için tazminat davası açmak istiyorum
Hukuk fakültesi 3.sınıf öğrencisi iken Devlet memurluğuna atandım KPSS ile.Benimle birlikte atanan memurların çoğunluğu öğrenciydi.Genel Müdürlüğümüzün kurumun geneli olarak aldığı karar ile öğrenci memurların işlerini aksatmaması kaydıyla okullarımıza izin verildi belli günler saatlik olarak.İki sene bu şekilde görev yaptım hiçbir sorun yaşamadan.Ancak daha sonra aynı birimimde Şube Müdürümle sorunlar yaşayınca hakkımda yazılar yazıldı (işimi aksattığıma dair ), disiplin cezaları verildi (kendi kendilerine yazıp imzaladılar) okuluma izin verilmedi.Ancak ilk iki sene izin verilmişti ve hiçbir sorun yaşamamıştım.Daha sonra kişisel sorunlar nedeniyle bu izinlerim kaldırıldı.Diğer öğrenci memurları emsal göstererek ben de gitmek istedim ve sonunda dilekçe bırakarak gidebileceğim söylendi.Ama bu dilekçelerimde dilekçelerden sonra keyfi bir şekilde yazılan bir yazı ile yıllık izinlerimden düşüldü.Yıllık iznim de kalmayınca okula gitme şansım kalmadı.Ben de doğal olarak görevimden çekildim ve okuluma yöneldim.Ancak benle aynı durumda olan diğer öğrenci memur arkadaşlar okullarına ve işlerine devam ettiler.Bu şekilde tarafıma yapılmış olan eşitliğe aykırı bir uygulama nedeniyle ve görevimden bu sebeplerle çekilmiş olduğumdan tazminat davası açtım.Kurumdaki diğer arkadaşlara verildiği gibi bana da okul için izin verilmiş olsaydı okuluma devam etcektim ve görevimden çekilmeyecektim.Ben de okulda son senem olduğu için ve izin verilseydi bu sene de hem çalışıp hem okuyabileceğim için en az bir sene daha memuriyete devam edebilirdim.Ancak bu uygulama sonucu ben bu bir senelik maaşımdan mahrum oldum görevimden okulum için çekildiğim için ve bu bir senelik maaş tutarı kadar tazminat talep ettim.
Şimdi bunu burada yayınlamamın sebebi bu şekilde mağdur olan arkadaşlarımın çok olduğunu bilmem ve onlara da en azından biraz da olsa buradan yardımcı olabilmemizi sağlamak.Umarım benim haksız olduğum durumlar mevcut ise belirtirsiniz yada eksiklerim varsa tamamlarsınız.Böylece benden başka mağdur olan arkadaşlar varsa onlar da yararlanabilir.
İlgilenen herkese şimdiden teşekkürler...
Re: Eğitim hakkım için tazminat davası açmak istiyorum.
Re: Eğitim hakkım için tazminat davası açmak istiyorum.
Açtığnız davayı umarım kazarsınız.
Ama benim bu hususta çokta umutlu olmadığımı belirtmek isterim.
Öncelikle, öğrenci memurluk gibi bir statü ve kazanılmış hak teşkil eden bir basamak yoktur.
Aynı durumda olanlar arasında ayrımcılık yapıldığına ilişkin iddiada sizin iddianız ve siz bunu ispat edeceksiniz. İşin aksayıp aksamadığını da hem kendiniz, hem de onlar (emsalleriniz) için eğer ayrı yerlerde çalışoyorsanız da yine siz ispat etmek zorundasınız.
Özetle, işimi aksakmamak kaydı ile okuma hakkım elimden alındı şeklinde açılacak bir davada işiniz çok zor. Çünkü biri bu durumdan faydalanmış ve okulunu okumuş, birileri onu idare etmiş,, herkes amacına ulaşmış,,,bu kişiler kalkıp işimiz aksiyordu ama idare ettik demeyecekler....aksamadı aksatmadı diyeceklerdir.
Genelikle de kurumlar bu hususta çok anlayışlı da değil....
Çekilme veya istifa etme ile ilgili hükümlere dikkat ediniz Zira istifa eden memur 657 sayılı yasanın 94. ve davamı hükümleri uyarınca belirli bir ceza süresini doldurmadan tekrar memur olamıyor.
Size kolay gelsin....