Terk sonucu boşanma için danışmak isterim
öncelikle slm ve yardımlar için şimdiden tşk ederim
2006 ağustos ayında eşim şahsıma hakarette bulunarak evi terk etti ve sonrasındada geri dönmedi tüm çağrılarıma ramen getiremedim ve boşanmak istediğini dile getirdi ve farklı bir şehirdeki ailesinin yanında yaşamaya başladı ve terk edişinin 2. ayında çalışmaya başladı öncesinde çalışmazdı yaklaşık 7 ay dönmesi için komuşmalar yaptım ve bu esnada 3 yaşımdaki çocuğumla iletişimim de kesildi ve 7. ayda davettiye çıkardım tüm prosedürü yerine getirdim ve beni arayarak evet gelicem ama sakun kalıcam sanma suçlu durumda kalmamak için geliyorum diyerek geldi geldiğindede aynı konuşmaları yaptı ve işyerinden izinli geldiğini ve kalmayacağını bu evliliğin bittiğini söyledi gitmeden önce tekrar kalmasını istemem çaba vermedi ve gitti. Ve ben yine olur ümidiyle bekledim ve dava açmadım ama çocğumu görememektende yaklaşık 5 ay sonra kişisel haklarımında düzenlenmsi ve boşanmak için dava açtım 8-9 ay oldu davam devam ediyor ve ilk başta eşime nafaka bağlanmadığı için çalıştığından işten ayrıldı ve şimdi yüksek bir mebla nafaka bağlandı buna sebepte variyetim gösteriliyor kolluk kuvvetleri araştırması sonucu bu karar alındı ama malımın tamamı vefat eden babamdan kalma mülkler ve ortak ben sadece varisin biriyim ve bunlar gelir getireen mülkler değil itirazlarımız kabul görmedi ve eşimin kusurlu olduğunu ıspatlamaya çalışıyoruz bu nafaka benim işimdeki gelir beyanıma göre bağlanması gerekmezmiydi ve dava sonucu bunlar kale alınır ve kusura göre nafaka ödemeden yada düşürülmesi mumkun mü
Re: terk sonucu boşanma için danışmak isterim
Eğer eşinizin boşanmaya neden olacak kusurunu ispatlarsanız boşanırsınız.
Daha önceki terk ve davet olayı da lehinize bir delildir.
Sizin boşanmaya neden olacak kusurunuz görülmezse eşiniz yoksulluk nafakası alamaz. Ancak çocuğunuzun velayeti büyük ihtimalle kadına verilecek ve çocuğunuz için iştirak nafakası ödemeye devam edeceksiniz.
Eşinize ve çocuğunuza bağlanan nafakanın toplam - her türlü gelirinize oranı ne kadar? Nafaka miktarına da bunların gelir getiren mülk olmadığını, eşinizin evi terk ettikten sonra çalışmaya başladığını ve nafaka almak için işi bıraktığını ifade eden ve gelirinizi bildiren bir dilekçeyle sonraki celsede itiraz edin. Ara kararla eşiniz için bağlanan miktar değiştirilebilir.
Re: terk sonucu boşanma için danışmak isterim
cevabınız için tşk edrim
ancak sonraki duruşmada nafaka istemlerinin samimi olmadığı nafaka almak için işten ayrıldığını ve sigorta kayotlarını bildirmemize ramen ve yıllık gelirimin de bunu uygun olmadığını bildirerek itirazımızı yaptık lakin bu hakim tarafından red edildi buna pek anlam veremedim benim için ödemesi çok güç olan bir parayı ve işten çıkış tarihi baz alınarak geriye dönük ödeme kararı verildi
Re: Terk sonucu boşanma için danışmak isterim
Siz hukuk'tan ve onun organı hakimden adalet mi bekliyorsunuz ?
Ne büyük bir yanılgı.
Bir başka konu da "Adalet Bakanlığı" ifadesidir.
Adalet Bakanlığı, adaleti tesis eden ve kuran bir kurum değildir.
Kanun tasarlayan bir kurumdur.
Bu bakanlığın adı "Hukuk İşleri Bakanlığı" olmalı. Bunun farkına varamıyor musunuz ey hukuk alimleri ?