Kontrsatsız oturulan evime girsem ne olur?
Sayın hukukçular ve hukukseverler,maalesef adalet biraz yavaş işliyor ve herkesin buna dayanma gücü olmayabiliyor.
Annemden satış yolu ile devrini aldığım evi akrabam yazlık olarak ve de kontratsız bir şekilde,yılda sadece 3 - 4 ay kullanıyor.
Müdahelenin men-i davası açtım ama sürekli erteleniyor...
Bu durum beni maddi ve manevi olarak çok sıkmaya başladı.
Sorum;
1- Kapıyı çilingir ile açtırabilir miyim?
2- Evdeki eşyaları noter kanalıyla tespit ettirip,daha sonra gelip almaları için bir depoya kaldırtabilir miyim?
3- Evi kiraya verebilir miyim?
4- Bu yaptıklarım sonucunda herhangi bir şikayet hakları doğar mı?
Teşekkürler.
Re: Kontrsatsız oturulan evime girsem ne olur?
Cevapların ne olduğunu siz de biliyorsunuz:
1. Hayır.
2. Hayır.
3. Hayır.
4. Evet.
Davanın sonuçlanmasını bekleyeceksiniz neden duruşma günü atılıyor elden takip eidlecek bir husus varsa siz takip edin o kadar uzun sürmemesi lazım
Alıntı:
avmervedilek rumuzlu üyeden alıntı
Davanın sonuçlanmasını bekleyeceksiniz neden duruşma günü atılıyor elden takip eidlecek bir husus varsa siz takip edin o kadar uzun sürmemesi lazım
Sebep akrabam ile birlikte eşini de mahkemeye vermem ve ona bir türlü tebligat ulaştırılamaması...Uzun bir süre ikisine de tebligat ulaşıramadık...En sonunda gazete ilanı vereceğimi öğrenince birisi geldi(dayım olur kendisi)...Fakat yengeme bir türlü ulaşmıyor bu tebligat...(kaçak göçek yaşadıkları için birinin gelmesi bile mucize...hiçbir yerde kayıtları yok.)
Ben evde ikisi beraber oturduğu için yengemi de verdim mahkemeye.
Şimdi sorum;
Mahkemenin daha fazla uzamaması adına,bir dahaki tebligatta ulaşmazsa (ne de olsa birisi geldiği için) yengeme karşı açtığım davadan vazgeçebilir miyim?
Yoksa davanın aşama kaydetmesi için mutlaka ikisinin de getirilmesi mi gerekir?
Teşekkür ederim.