Ailemi red edebilirmyim ?
MRB
Dava açıp aile red edilebilirmi? Verdikleri isim ve soyisimden çıkıp başka isim ve soyisim almak için başvurulabilirmi ? Aileyi red etmek isim soyisim değiştirme konusunda kolaylık sağlarmı? Aileyi red ettikten sonra asıl kütüğümün bulunduğu il veya ilçeden kütüğümü başka bir yere aldırabilirmiyim. Aile red edilirse hala miras hakkına sahip olunabilirmi?
Şimdiden teşekkürler...
Re: Ailemi red edebilirmyim ?
Alıntı:
kraliche rumuzlu üyeden alıntı
1. Dava açıp aile red edilebilirmi?
2. Verdikleri isim ve soyisimden çıkıp başka isim ve soyisim almak için başvurulabilirmi ?
3. Aileyi red etmek isim soyisim değiştirme konusunda kolaylık sağlarmı?
4. Aileyi red ettikten sonra asıl kütüğümün bulunduğu il veya ilçeden kütüğümü başka bir yere aldırabilirmiyim?
5. Aile red edilirse hala miras hakkına sahip olunabilirmi?
1. Hayır. Ancak anne baba vs. vefat ettikten sonra onlardan kalan miras reddedilebilir.
2. İsim ve soyadı değişikliği şartlar uygunsa mümkün. Kişiler hukuku forumunda defalarca anlatıldı.
3. Aileyi red diye bir olay yok.
4. Kütüğün değişmesi kadının evlenmesiyle olur, boşanmasıyla eski kütüğe geri döner. Erkeğin kütüğü hiçbir şekilde değişmez.
5. Aileyi red diye bir şey yok. Olsaydı mirası da reddetmiş olacaktınız.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
İsim ve soyadı değişikliği şartlar uygunsa mümkün..
Şartlar uygunsa derken açarmısınız rica etsem benim gerekli bir mazaretim yok öyle illaki rahatsız ediliyorum diye sadece istemediğim ve rahatsız olduğum için değiştirmek istiyorum yaklaşık 7 yıldır nufus ismimle değil farklı isimle dolaşıyorum çevrem bu şekilde tanıyor beni aileyi red etmek istememin sebebi isim soyisim değişikliğine kolaylık olmasıdır fakat öyle birşey yokmuş dediğinize göre... peki ben ne yapmalıyım illaki bi kaç şahit bulup gereksiz mazeretler uydurararakmı değiştireceğim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Kişiler hukuku forumunda defalarca anlatıldı.
https://www.hukuki.net/forum/forumdisplay.php?f=63
Cevap: Ailemi red edebilirmyim ?
Mrb. Aile kan bağı yok ama soyadlarini taşıyor ve bu aileye red davası açabilir mi ?
Cevap: Ailemi red edebilirmyim ?
Aile red davası diye bir şey yok denmiş yukarıda halen açılabilir mi diye soruyorsunuz.