-
Takip ediliyorum
Kız arkadaşımın abisi tarafından evlenmemizi istemediğinden ozel bir dedektiflik bürosu vasıtasıyla 3 aydır takip ettiriliyorum. Cep telefonumdan yerim saptanıyor ve aracla takip ediliyorum. Ailemde aynı sekilde takip ediliyor. Ayrica fotograflarım ve videolarim cekilmis. Bu konuda buyuk rahatsızlık duyuyorum, dava acsam kanuni yaptırımı ne olur? Ozel hayati koruma kapsamında 6 ila 3 yil arasi hapis cezasi istemiylemi dava acilir?
-
Re: Takip ediliyorum...
Siz savcılığa suç duyurusunda bulunun, gerekeni onlar yapar..
-
Evet okadarını biliyorumda boyle bir durumda sonuc ne olabilir? nasil bir dava acilir? Hapisle sonuclanabilirmi?
-
Eğer böyle bir durum suç olmuş olsaydı hapislik bir olay olsaydı devlet dedektiflik bürolarına izin vermezdi diye düşünüyorum...
-
Ceza davalarını savcı açar. Bunun için önce araştırma yapar, sonra gerek görüyorsa davayı açar. Hakim delilleri değerlendirir. Suç oluştuysa uygun cezayı verir.
-
Sayın Kraliche ,
Özel Dedektifler yasaya aykırı hizmet veremez. Örnekde hukuki ve medeni bir bağ yoktur. 3. şahısları boyle bir amacla izleyemez resim cekemez ve videoya kaydedemezseniz.
Sayın Ünsal savcılığa şikayet emeniz durumunda bu durum bir suctur savcılık soruşturma acacaktır.