Hakim ayrı yaşama kararını neye göre verir ?
Karşı taraf ile hiç bir konuda uyum sağlayamıyoruz yani nerdese zıt dünyaların insanıyız olmuyor. üstelik karşı taraf (ailesi ile birlikte) sürekli aşağlama, küçük görme , hakaretler vs. davranışlarda bulundu. hatta maddi sıkıntılarda yaşattı (şahit var) üstelik kendi cocuğumu görmem için mahkemeye müracat edip nafaka ödemedende göstermeyecekleri şeklindede ifadeleri var (şahit var)
Şimdide karşı taraf boşanmak istemiyorum diyor (galiba bana sıkıntı yaşatmak için) böyle bu durumda 3 yıllık bekleme süresi oluyormuş.
Böyle bir durumda hakim karşı taraf boşanmak istemiyorum şeklinde ifadesi ile ayrı yaşama kanaatini mi kullanır? Biraz tuhaf değil mi ?
Re: neye göre hakim ayrı yaşama kararı verir ?
Alıntı:
ytrewq904 rumuzlu üyeden alıntı
Şimdide karşı taraf boşanmak istemiyorum diyor (galiba bana sıkıntı yaşatmak için) böyle bu durumda 3 yıllık bekleme süresi oluyormuş.
Bu durumda olmaz. Siz karşı tarafın boşanmaya neden olacak kusurunuz ispatlayamazsanız ve bu yüzden boşanma davası reddedilirse bu davada öne sürdüğünüz gerekçelerle bir daha dava açamazsınız.
Başka nedenlerle dava açabilirsiniz.
Ancak bu dava red kararıyla sonuçlanırsa, red kararı kesinleştikten sonra 3 yıl herhangi bir şekilde aile birliği kurulamadıysa, sadece 3 yıllık fiili ayrılığa dayanarak dava açabilirsiniz. Yani artık başka kusur ispatına gerek kalmaz, sadece fiili ayrılığı ispatlamanız yeterli.