-
Maaş Ödenmiyor
Merhaba
Emekli bir öğretmenim. Bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde 8 aydır çalışmaktayım son 3 aydır maaşlarımız ödenmediği gibi kesin bir ödeme günüde verilemiyor. 4857 nolu kanunun 34. maddesinde maaşı 20 gün geç ödenen kişiyi çalışmaya zorlayamaz şeklinde bir kanun okudum. İş yeri sahibide tutanak tutarım burada çalışmak zorundasın şeklinde açıklamalar yapıyor.
Öncelikle kişilerdeki paramı kurtarmak için ne yapmalıyım ? ssk pirimim aldıgım maaştan düşük ama bankaya yatırılan 1 maaşım mevcut bunu emsal gösterebilirmiyim ?
İş yerinden bu aralar maaşı alamazsam mahkemeye müracat etmeyi düşünüyorum. Mahkeme ne kadar sürer?
Ücret alana kadar çalışmama kısmını biraz açıklarsanız çok sevinirim.
Saygılar
-
Re: Maaş Ödenmiyor
konu gunceldir ? pazartesi gunu hakli fesihe basvurmak istiyorum neler yapmaliyim lutfen bir cevap
-
Calismaktan kacinabileceginiz gibi is akdinizi hakli neden feshedebilirsiniz.Fesih halinde butun alacaklarinizi talep edebilirsiniz,odenmeyen ucretiniz icin mevduata uygulanan en yuksek faizi talep edin.
Saygilarimla.
-
Öncelikle verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim ardından uzun süredir maaş alamamam maddi olarak büyük sekteye uğrattı bu durumda bu dava süreci ne kadar sürer ve iş yerinden herhangi belge almadan direk noterden ihtar mı çektirmem gerekir.
Saygılar
-
Merhabalar yeni konu açmamak için bende derdimi burda paylaşayım dedim
İşe gireli 4 ay oldu ve 4 aydır maaş alamıyorum,
Şirket uzak olduğu ve serviside olmadığı için her ay yol parası veriyorum.
Bana yol parası veremiyeceklerini söylediler ancak iş başvuru formuna 1000TL maaş + 100TL yol parası yazıldı. Sigortam asgari ücretten yatıyor.
İşi bırakmak istiyorum ama biriken maaşımı nasıl alabilirim?
İşi bırakmak için doğru yol nedir?
Yardımcı olursanız sevinirim