İş kazası aldığım 2. raporundan işten çıkarıldım
Merhaba 15 aralık 2007 tarihinde işe başladım. 2 hafta önce işyerinde yaşadığım talihsiz bir olayla ambulansla Hastahaneye kaldırıldım, yük kaldırıldığımdan dolayı doktorum bana sırt kemiğin altındaki damarın orda iç kanama ve fıtık olduğumu söyledi daha önce böyle bir rahatsızlığım yoktu iş yerinde talihsizlik olay sırasında hastahaneye kaldırıldığım zaman oldu. Doktor bana 7 günlük özel iğne tedavisi için ilaç uygulamıştı ve 5 günlük rapor yazmıştı. 7 günlük ilaç tedavisinden sonra tekrar tedavi için muayesine gelmesi söyledi ve bende ilaçlarım bittikten sonra tekrar vizite kağıdı alıp doktora gittim. Henüz ağrılarım geçmediğinden dolayı tekrar ilaç ve 5 günlük rapor verdi. Bende hastahaneden çıktıktan sonra hemen işyerine bilgilendirmek için sorumlu mühendisi aradım ama kendisini yerinde bulamadığım için müdüre durumu anlatıp kendisine söylemesini istemiştim sabahtan. Akşama doğru bana telefonda işten çıkarıldığıma dair telefon gelmişti. İş kazası olduğu gün benden kaza raporu almadılar ve iş yeride kaza ile ilgili her hangibi bir şey yapmadılar sadece ambulansla giderken vizite kağıdını çıkarıp yanımdaki arkadaşa vermişler. Önceki rapor ve yeni aldğım rapor hala elimde ama rapoların 2 sinin üzerinde hastalık olarak rapor verilmiş.Daha bugün fark ettim. Bu durumdayken;
1. Raporluyken işten çıkarılma durumu oluyormu?
2. Ben işyeri hakkında şikayet hak ve ne gibi talepler bulunarak dava açtırabilirim , yasal haklarım nelerdir?
Bu konuda bana yardımcı olursanız sevirim Başarılarınızın devamını dilerim
( Bu arada iş kazası olduğu tarih 02.07.2008
çıkarılma tarihi ise 15.07.2008 )
Re: İş kazası aldığım 2. raporundan işten çıkarıldım
bu yaptıkları şerefsizliğin hangi dalı acaba
geçmiş olsun bu arada
Re: İş kazası aldığım 2. raporundan işten çıkarıldım