İşyerinde hırsızlık suçlaması
merhaba!!!
başımdan 1 ay önce talihsiz bir olay geçti.çalıştıgım iş yerinde hırsızlıkla suçlandım genel müdürümüz bir anda magazaya geldi ve magazada hırsızlık yapıldıgını söyledi.beni ve diğer bir arkadaşımı odaya çekti ve bize itiraf edin ne zamandır yapıyorsunuz falan dedi.bende korktum babamın hastalıgı nedeniyle hırsızlık kelimesinin telafuzu bile babamı kaybetmeme yeter!!!bende bana verdiği kagıtları imzaladım kagıtta 'magazaya verdiğim 10 milyarlık zararı kabul ediyorum yazıyormuş' 4 adette seet imzaladım.şimdi senetlerin günü geldi ve ödeyemiyorum.genel müdür bana sürekli telefon edip bana ''seni hırsızlık suçundan mahkemeye vereceğim ve bunu istemiyorum lütfen parayı öde diyor.benim imzaladıgım tutanaklarla beni mahkemeye verse ben ceza alır mıyım?sadece bunu merak ediyorum!!!
ve şimdiden cvplarınız için sizlere tşk ederim...
Re: işyerinde hırsızlık suçlaması
zorla senet imzalatmak suçtur.bir avukat tutun öncelikle
ardından hemen savcılığa suc duyurusunda bulunun.
eğer o sizi verirse, icra yoluyla parayı sizden tahsil ederler, haczedilecek malınız yoksa hapis cezası alırsınız.
hırsızlık suçu içinse delil lazımdır. varsayım ile olmaz.
bana cvp verdiğiniz için çok tşk ederim bana senetleri imzalatırken birde hırsızlık tutanagı imzaladım...bana delilde var kanıtta deyince şaşırıp kaldım çünkü böyle birşey yapmadım...ama insan böyle bir durumda donakalıyor.kendimden bile şüphe ettim nerdeyse...bide bana zimmetten yargılanacaksın agır cezada dedi...böyle şeylere aklım hiç ermiyor ve açıkçası çok korkuyorum.
mal beyanında bulunursamda mı ceza alırım peki?
Olay anlattığınız gibi ise, başkalarını inandırmakta zorluk çekersiniz.
Ancak;
Hırsızlık tutunağı gibi bir tutanak türünün olmadığını, bu tür "helvacı kağıdı" tabir edilen ve bağlayıcı delil olma niteliği bulunmayan, sadece helva sarılma işine yarayabilecek nitelikte ki belgelerin mahkeme ve savcılıklarca incelenebileceği ancak çok da kıymetinin olmayacağını değerlendiriyorum.
Kaldı ki, polisin aldığı ifade dahi, avukat yok ise, ve adliyede inkar ediliyor ise geçersizken, tamamen yetkisiz kişilerin bu yönde hazırladıkları tutunağın geçerli olması mümkün değildir.
Tarafınızdan imzalanan senetlerin konusuna gelince işler biraz karışık...
Zira bu senetler ile icraya başvurulabilir ve başlatılablir. İmza benim değil diye itiraz etsen inkar tazminatı vs borcun iyice artar.
Zorla senet imzalatmak iddiası veya benzeri suç isnatlarını ileri sürsen, bu iddianın ispatını yapmakda size düşür. zira iddia sahibi iddiasını ispat etmek zorundadır.
İnsanları haksız yere suçlamak da sizin açınızdan da sorun doğurabilir.
Bence profesyonel destek alın, kendinize avukat tutun....
Ama tekrar söylüyorum...hırsızlıkla suçlanan birinin, 10 milyar senedi imzalaması ve bunu yetkili makamlara iletmekten çekinmesi veya çok geç iletmesi gibi durumlara, çok sık rastlanmıyor.
...size kolay gelsin...