Yeni çıkan kapsamlı affın askeri cezalarda uygulanma durumu nedir
Sayın forum yetkilileri ve konuya vakıf arkadaşlar; ben 1995 yılında 2 defa firar ettim. Birincisi 50 gün sürdü ve teslim oldum. 2. ise 7 yıl devam etti, 2002 yılında teslim olup her 2 firardanda yargılandım. Birinci firarım o zaman ki Rahşan affı olarak adlandırılan kanunla afedildi. 2. firarımdansa 4 ay ceza yattım.
Askerliğim bittikten sonra neden bilmem dosyam yeniden açılıp ilk firarıma uygulanan af, ikinci firarım bahane edilerek bozuldu ve bir 4 ay daha yatmam yönünde karar çıktı. Tabii ki gidip yatmadım.Sanırım şu an aranıyorum. Kesilen ceza ilk firarıma olduğu için, şubat ayında çıkan kanundan bende yararlanabilir miyim? Konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
Re: yeni çıkan kapsamlı affın askeri cezalarda uygulanma durumu nedir
CMK 231 nci Maddesinin 5 nci fıkrası başlıklı bölümü okuyuver bi zahmet.
Re: Yeni çıkan kapsamlı affın askeri cezalarda uygulanma durumu nedir
Merhaba,
Şubay ayında çıkan kanun nedir? benim de bir sıkıntım var da, acaba yararlanabileceğim bir durum var mı diye bakmak istiyorum.
Teşekkürler
Re: Yeni çıkan kapsamlı affın askeri cezalarda uygulanma durumu nedir
Alıntı:
aktinya rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Şubay ayında çıkan kanun nedir? benim de bir sıkıntım var da, acaba yararlanabileceğim bir durum var mı diye bakmak istiyorum.
Teşekkürler
CMK 231 nci Maddesinin 5 nci fıkrası başlıklı bölümü okuyuver bi zahmet.En baştaki yazı.
Alıntı:
baris1775 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın forum yetkilileri ve konuya vakıf arkadaşlar; ben 1995 yılında 2 defa firar ettim. Birincisi 50 gün sürdü ve teslim oldum. 2. ise 7 yıl devam etti, 2002 yılında teslim olup her 2 firardanda yargılandım. Birinci firarım o zaman ki Rahşan affı olarak adlandırılan kanunla afedildi. 2. firarımdansa 4 ay ceza yattım.
Askerliğim bittikten sonra neden bilmem dosyam yeniden açılıp ilk firarıma uygulanan af, ikinci firarım bahane edilerek bozuldu ve bir 4 ay daha yatmam yönünde karar çıktı. Tabii ki gidip yatmadım.Sanırım şu an aranıyorum. Kesilen ceza ilk firarıma olduğu için, şubat ayında çıkan kanundan bende yararlanabilir miyim? Konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
tesabufen rasladim bu sayfaya iyi de oldu benim bir sorum var. mayis 2003 askere basladim ve eylum 2004 de bitirdim .2005 yurt disina ciktim yurt disinda yasiyorum .askerligim sirasinda izinden 8 gun gec döndum mazeretimi evraklarla bildirdim beni mahkemeye verdiler firar diye askerligim sirasinda herangibi proplem olmadi askerligimden yaklasik 2 sene sonra mahkeme 5 ay hapis vermis bu nedenle 4 senedir tr ye gidemiyorum .bunun aslini nasil öyrenebilirim veya bu aftan yararlanabilirmiyim tesekkur ederim .