Takipteki kredi kartı borcu yüzünden kaçak mıyım?
sayın ilgili,
kredi kartı borcum 2006 yılından itibaren takipte, fakat banka adres ve telefon yoluyla bana ulaşamıyor. sigortasız çalıştığım için de kaydımı bulamıyorlar.sağlık sebeplerimden dolayı kazandığımı hastane masraflarına aktarıyorum, yakın zmanada borçlarımı ödeme lüksüm yok maalesef , kulaktan dolma edindiğim bilgilere göre şu anda kaçak durumdayım, bana ulaşan ve cevap verdiğim bir mal beyanım olmadığından tutuklama kararı alınmış mıdır?yani polis bir kimlik kontrolünde veya otelde yapacağım bir konaklama da beni bulup tutuklayabilir mi? eğer durumbu kadar vahimse hiç bir mal varlığımı olmadığını ibraz etmek için geç mi kaldım? bu işlemi yapıp sigorta işlemlerimi yapıp maaşımdan haciz ile ödeme yoluna gitmek isterimama bu süreç hemen işler mi?şimdiden teşekkür ediyorum.
Re: takipteki kredi kartı borcu yüzünden kaçak mıyım?
Alıntı:
panaroma rumuzlu üyeden alıntı
bana ulaşan ve cevap verdiğim bir mal beyanım olmadığından tutuklama kararı alınmış mıdır?
Kredi kartı yaptırırken kullandığınız ev veya iş adresine, o evde bulunamadıysanız muhtardaki kaydınıza yapılmış bir tebligat olabilir.
Böyle bir tebligat olduysa, bankanın şikayeti üzerine mal beyanında bulunmamaktan dolayı tazyik hapsi cezası kararı alınmış olabilir.
Alıntı:
yani polis bir kimlik kontrolünde veya otelde yapacağım bir konaklama da beni bulup tutuklayabilir mi?
Eğer hapis cezası kararı çıktıysa evet.
Alıntı:
eğer durumbu kadar vahimse hiç bir mal varlığımı olmadığını ibraz etmek için geç mi kaldım?
Tebligat yapılabildiyse evet.
Alıntı:
bu işlemi yapıp sigorta işlemlerimi yapıp maaşımdan haciz ile ödeme yoluna gitmek isterim ama bu süreç hemen işler mi?
Siz maaşınızdan kesilmesi için muvafakatname verirseniz tabii ki kesilir.
Ancak borcun tamamı ödenmedikçe hapis cezası kalkmaz.
(daha hapis cezası kararı çıkmamış olabilir.)
Re: Takipteki kredi kartı borcu yüzünden kaçak mıyım?
Anayasa Mahkemesinin iptal kararı ile mal beyanında bulunmamaktan dolayı hapis cezası verilemiyor. Verilmiş kararlar da bir süredir bu nedenle infaz edilmiyor. Bu konuda verilen arama veya yakalama kararlarının kaldırıldığı ifade ediliyor. Birde konuyu ilgilendiren zaman aşımı süreleri var. Suçun işlendiği tarihten itibaren üç ay içinde şikayet edilmiş olması ve en geç bir yıl içinde hüküm verilmiş olması gerekir. Ayrıca verilmiş bir hüküm varsa bu hüküm 2 yıl içinde zaman aşımına girer.
Geçmiş olsun dileklerimle.