Apartman giderine katılma
Apartman Aidat
Merhaba,
2 ay önce bir daire kiraladım ve daireyi kiralarken apartmanın bir deposu olduğunu ve de apartman giderlerinin bu deponun gelirinden karşılanacağı bilgisi verildi. Ancak bir hafta önce apartman çevresinin temizliği için 10Ytl istediler. Öğrenciliğimi bahane edip 5ytl nin yeterli olduğunu söyleyip bu ücreti ödedim. Ancak bu parayı toplayan şahıs ne apartman görevlisi ne de yönetici idi. Sadece apartmanın zemin katında bulunan bir işyerinin görevlisi idi. Makbuz karşılığı olmadığı için bu parayı ödememe imkanım var mı idi? Resmi bir apartman görevlisi olmadığı için ödemeyi reddebilir miydim? Apartman görevlisi olmayan birisinin para toplama yetkisinin sınırı var mıdır? Apartman yöneticisi yazlığına gittiği için görüşme fırsatım olmadı bu konuyu, apartman yöneticisinin 3 ay boyunca apartmanı terkedip başka bir şehre yerleşmesi ne kadar doğrudur?
Teşekkür ederim
Alper
Huk. Fak. Öğrencisi
Re: Apartman giderine katılma
Apartman giderlerinin bir kısmını mülk sahibi bir kısmını kullanan öder.
Yakıt, temizlik giderleri, kapıcı parası, su, elektrik, bahçe giderleri vs. gibi günlük kullanıma ait giderler kullanana yani kiracıya aittir.
Demirbaş değişimi ve tamir gibi giderler ise mülk sahibine aittir.
Deponun kirası mülk sahibine aittir. Depodan gelen kira da mülk sahibine ait giderlere harcanır.
Apartmandaki harcamalara dair işletme planı kat maliklerine tebliğ edilmiş ve muhtemelen panoya asılmıştır.
Diğer kat maliklerinden tebliğ edilmiş işletme planını isteyebilirsiniz. Burada aylık toplanacak para görülecektir.
Sizin durumunuzda iki problem var:
1. Miktarın resmen ne kadar olduğunu bilmiyorsunuz.
2. Yetkili olup olmadığını bilmediğiniz bir kişi makbuzsuz topluyor.
Dediğim gibi bu iki hususu komşularınızdan araştırın.
Yönetici apartmanın bekçisi değildir, seyahat özgürlüğünü kısıtlamak mümkün değildir.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Apartman giderlerinin bir kısmını mülk sahibi bir kısmını kullanan öder.
Yakıt, temizlik giderleri, kapıcı parası, su, elektrik, bahçe giderleri vs. gibi günlük kullanıma ait giderler kullanana yani kiracıya aittir.
Demirbaş değişimi ve tamir gibi giderler ise mülk sahibine aittir.
Deponun kirası mülk sahibine aittir. Depodan gelen kira da mülk sahibine ait giderlere harcanır.
Apartmandaki harcamalara dair işletme planı kat maliklerine tebliğ edilmiş ve muhtemelen panoya asılmıştır.
Diğer kat maliklerinden tebliğ edilmiş işletme planını isteyebilirsiniz. Burada aylık toplanacak para görülecektir.
Sizin durumunuzda iki problem var:
1. Miktarın resmen ne kadar olduğunu bilmiyorsunuz.
2. Yetkili olup olmadığını bilmediğiniz bir kişi makbuzsuz topluyor.
Dediğim gibi bu iki hususu komşularınızdan araştırın.
Yönetici apartmanın bekçisi değildir, seyahat özgürlüğünü kısıtlamak mümkün değildir.
Miktar resmen 10Ytl olarak söylendi ancak ben 5ytl verdim. Benimde merak ettiğim şey bu makbuzsun usulsuz nasıl para toplanabiliyor. Yöneticinin bu işlerden haberi var mı, ben bunları merak ediyorum. Yönetici seyahat etsin etmesine ama en azından yerine vekaleten başka bir kat malikini görevlendiremez mi idi?
Alıntı:
Law_06 rumuzlu üyeden alıntı
Yöneticinin bu işlerden haberi var mı, ben bunları merak ediyorum. Yönetici seyahat etsin etmesine ama en azından yerine vekaleten başka bir kat malikini görevlendiremez mi idi?
Bunu yöneticinize sormak gerekmez mi ? :o :o :o
Alıntı:
xnode rumuzlu üyeden alıntı
Bunu yöneticinize sormak gerekmez mi ? :o :o :o
Ah olsa diyorum ya, adam yok. Akdeniz sahillerinde tatil yapıyor 3 ay.