-
Sağlık Kaybı (Göz)
Merhabalar
Bundan 5 Yıl önce (2003) Çalışmakta olduğum işten haksız yere kovuldum.
Kasti yapıldığı için bununda etkisiyle işyerim çalışanları sigortasız
çalıştırdığı için çalışma bakanlığına şikayetettim.
Bundan bir yıl sonra (2004) de işyerinde anlatacağım olay oldu
Ben işyerine gittim işyeri sahibi beni dövdü (olay olmadan 1 hafta önce kendisi
çagırmıştı, iş mahkemesinde dava açacağım için) Benim üzerimde kuru sıkı tabanca vardı
aldığım darbelerin etkisiyle yere düştü mahkemede iş yerinden
2 kişiyi yalancı şahit olarak kullandı ve beni işten attıran arkadışımıda kullanıp
iftira attırarak beni hapse attırmaya çalıştı yalancı şahitlerden bir tanesi hakim
karşısında silah elinden yere düştü diyerek pot kırınca kurtuldum. Dava o günden
buyana halen devam ederken geçen yıl o zamanki aldığım darbelerden
kaynaklanan sağ gözümde görme kaybı ve ömür boyu sürecek glokom rahatsızlığı
sol gözümde yine Glokom ve ismi konamayan bir rahatsızlık oluştu
bu konuda rapor alma aşamasındayım bazı doktorların uzmanların görüşü gözümdeki
rahatsızlık tamamen darbelere dayalı.Henüz rapor almadım ama alacağıma %100eminim.
Cumhuriyet sağcılığından sevkli gittim hastaneye bunuda belirteyim.
Diğer mahkeme devam ediyor sanırım hakimde benim sucsuz olduğuma kanaat getirmiş olsa gerek
1 önceki mahkemede bana uzlaşırmısın dedi bende uzlaşırım dedim sadece iftira mahkemesi için.
Fakat karşı taraf yine öyle bir pot kırarki
gözümden davacı olcagım için uzlaşmaya red cevabı verir avukatı aracılıgıyla
Hakimde benden davacı olan 2 kişiyi zorla getirilmesine karar verir tutuklamamı
olacak yoksa uzlaşınmı diyecek karar anlayamadım ama zorla uzlaşma olmaz
sanırım beraat yada tutuklama kararı verecek çünkü şahitlere yalan söylettiği
neredeyse tamamen ortaya çıktı. Şahitler yalan söylerken kendi haklarındaki bilgileride yalan olarak veriyo :o
Yine hakim benim açmış olduğum iş mahkemesi ve göz ile ilgili dosyaların mahkemeye getirilmesini istedi.
Şimdi benim gözümden yaralanıp kayba uğramam sebiyle açılan dosya Kasten adam yaralama olarak açıldı şahıs tutuklanırmı ?
Ayrıca göz yaralanmasından görme ve sağlık kaybından ötürü (Ömürboyu her ay ilaç alma zorunluluğu doktor kontrolü altında olma zorunluluğum var) şuan
kendimin sağladığı bir sağlık güvencem yok rahatsızlığımdan dolayı işimide bıraktım pisikolojik etkiside oldu hayatım allak bullak. Şuan sigortamda yok.
Son ilacımı aldım.
1-Bu olayların karşı tarafa cezai müeyyidesi ne olur.?
2-Attıkları iftiralardan ötürü uzlamaşmada tazminat isteye bilirmiyim normali ne kadar olur?
3-Rapor aldığım takdirde hemen özel hastanelerde harcadığım parayı alabilirmiyim?
Çok soru sordum özür dilerim :mahcup: