İhtiyati Haciz,Manevi Tazminat
2002 Yılı Nisan ayında sahibi olduğum aracın,bir başka kullanıcı tarafından yapmış olduğu yaralamalı trafik kazası (araç içinde ben yoktum) sonucu 2 araçta pert oldu.İki taraftada yaralı var ancak bizim aracı kullanan kişi 70 gün hastanede kaldıktan sonra iyileşti.Karşı taraftan birkişi kaza sonucu işgöremez raporu aldı.Kusur trafik raporunda %50-50 iken hastane raporları.vs vs sonucu kusur %100 bizim tarafa verilmiş.Karşı tarafın açtığı maddi ve manevi tazminat davası yeni sonuçlandı 1000 ytl maddi 29000 ytl manevi tazminat davası açılmış.6 yıl süren dava sonucu hakim 25.000 ytl manevi tazminat ödememize karar vermiş.Bunun 6 yıllık işleyen yasal faizi,avukat masrafı,harç vs ile toplam tutarın 77.000 ytl olduğunu öğrendik.Bu arada aracı kullanan diğer arkadaşın maddi durumunun kötü olması,ve bu parayı ödeyecek gücünün olmaması sebebiyle,araç sahibi olup müteselsim sorumlu olduğum için parayı benden tahsil etme yoluna gidiyorlar.Davanın sürdüğü sıralarda benim sahibi olduğum başka bir aracımın üzerine ihtiyati tedbir konulmuştu.Şu anda da çalıştığım kuruma maaşımın 1/4 ünün haczedileceği ile ilgili yazı geldi.Ben bu maaşımdan kesilen bu tutarla (faizin durmadığı işlediği söyleniyor) ömür boyu bu borcun altından kalkmam mümkün değil.Benim buradaki suçum sadece aracın sahibi olmam,başka bir suçum yok.Temyize gitmemiz halinde haczin devam edeceğini ve faizin işlemeye devam edeceğini söylediler.Benim bu parayı toplu olarak yatırabilme gücüm yok.Bu aşamada yapabileceğim birşey varmı?
Yardımlarınızı Rica ediyorum
Saygılarımla
Re: İhtiyati Haciz,Manevi Tazminat
Konu hakkında bilgi verebileceklerden yardım rica ediyorum.
Syg