Re: Ayrılan eşlerde antlaşma
Hiçbir resmi belge yargıya intikal etmiş bir konuda, yargılama sonundaki karardan daha fazla yaptırım gücüne sahip değildir.
Noterden bu tür bir belgenin gecerliliği yoktur. Bu yaptıgınız bir sözleşmedir ve feshedilebilir. Noterin bu işlemi yapacağıda şüphelidir.
Re: Ayrılan eşlerde antlaşma
[QUOTE=Av.Duygu Tekay;197134]Hiçbir resmi belge yargıya intikal etmiş bir konuda, yargılama sonundaki karardan daha fazla yaptırım gücüne sahip değildir.
Noterden bu tür bir belgenin gecerliliği yoktur. Bu yaptıgınız bir sözleşmedir ve feshedilebilir. Noterin bu işlemi yapacağıda şüphelidir.[/QUOTE
teşekkürler cevap verdiğiniz için.kendisi notere gitmiş ve şartları sıralamış.imza atarkende 4 5 tane şahit getirecekmiş.belkide gitmedi mahkemeye bir belge sunmak için yapıyor.yani bu noter antlaşmasının hangi durumu ortaya koyacağını yada hangi belge yerine kullanacağını bende anlayamadım.eğer geçerliliği yoksa ben bunu imzalarsam ve evime dönersem tedbir nafakası düşecek.ilerde eşim yeniden beni evden attığında yeniden tedbir nafakası alabilirmiyim yoksa bu hakkımı yitirirmiyim.ilerde çocuğumla açıkta kalmak istemiyorum.beni eve götürdüğü zaman hemen beni adliyeye götürüyor tedbir nafakası hakkımdan vazgeçmem için.notere gidip eşimin dediği gibi antlaşmayı imzalarsam vede tedbir nafakasından vazgeçersem ilerde ayrıldığımda bu tedbir nafakam devam edermi bunu merak ettim